Anasayfa


31-05-2017
Beş ayda altıncı kez ifadeye çağrıldı!...
Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif 2017 yılı başından bu yana altıncı kez ifade verdi.
31 Mayıs 2017 Çarşamba

Müftü Şerif, yeni yılın başlangıcından itibaren 31 Mayıs 2017 tarihine kadar 6 kez savcılık emri üzerine Gümülcine Emniyet Müdürlüğü’ne ifade verdi. Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, geçen yıl yapılan bir toplu sünnet töreniyle ilgili olarak 31 Mayıs Çarşamba günü Gümülcine Emniyet Müdürlüğü’ne ifade vermeye gitti.

“BÖLGEDEKİ İNSANLARIMIZA YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞTIK”
Müftü Şerif, 2016 yılında Gümülcine Alankuyu’daki soydaşlara yönelik yapılan toplu sünnet etkinliğiyle ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdi. ‘Müftü yetkileri ve makam gaspı’ suçlamasıyla ifade verdi. Avukatı Ercan Ahmet’le birlikte Gümülcine Emniyet Müdürlüğü’ne giden Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, ifadesini yazılı olarak sundu.

Konuyla ilgili olarak GÜNDEM’e konuşan Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, Alankuyu bölgesinde yaşayan bir çok insanın ekonomik zorluklar içinde yaşadığını belirterek şunları söyledi: “Burada yaşayan bir çok din kardeşimiz, hepimizin bildiği gibi ülke genelinde yaşanan ekonomik krizle beraber çok zor günler geçiriyor. Öteden beri ekonomik açıdan, eğitim seviyesi açısından ve yaşadıkları bölgenin fiziki olanaksızlıkları açısından büyük sorunlarla karşı karşıya olan bir bölge. Sünnet, bize peygamberimizin emrettiği İslami bir ibadettir, bir vecibedir. Erkek çocuklarını 5 – 6 veya 7 yaşına kadar sünnet ettirilmesi gerekir. Burada yaşayan insanların önemli kesimi fakir insanlar. Bu din kardeşlerimiz bir çok konuda bizlere gelip danışıyorlar. Bizler de onlara bir din adamı olarak elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Alankuyu’da sünnet töreninin gerçekleşmesi için bizler de bölgede yaşayan diğer insanlarımızı buraya davet ettik. Hocalarımızla birlikte bizler de bu törene katıldık. Kur’an-ı Kerim okuduk, dualar yapıldı. Bu şekilde bölgedeki insanlarımıza yardımcı olmaya çalıştık. Tüm bu anlatmış olduğum nedenlerden dolayı ‘Müftü yetkileri ve makam gaspı’ suçlamasıyla ifadeye çağrıldım” diye konuştu.

Müftü Şerif, 31 Mayıs Çarşamba günü avukatı Ercan Ahmet’le birlikte Gümülcine Emniyet Müdürlüğü’ne giderek yazılı savunmasını verdiğini kaydederek, “Bir kez daha Gümülcine emniyet müdürlüğüne giderek ifademizi verdik. Bu kez bizi geçen sene yapılan toplu sünnet için ifadeye çağırdılar. Biz de avukatımızla gidip olayı ayrıntısıyla anlattık. Erkek çocuklarını sünnet ettirmenin İslam dininde önemli bir yeri var. Biz de Müslüman kardeşlerimize bu konuda elimizden gelen yardımı yapmaya çalışıyoruz. Bütün olay bundan ibaret” dedi.

Haberler


Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulu öğrenci şenliği düzenliyor

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB Yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu

İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerinden resim, maket, kolaj ve origami sergisi

Ozan Ahmetoğlu, Eurovision’da azınlık gençlerinin yaşadığı olayı Deutsche Welle’ye değerlendirdi

Fatih Terim ile Panathinaikos’un yolları ayrıldı