Anasayfa

01-06-2017
Çipras’tan kreditörlere çözüm çağrısı
"Borç konusunda sadece Yunanistan’ın acilen para piyasalarına erişimini garantileyecek bir anlaşmayı kabul ederiz."
1 Haziran 2017 Perşembe

Başbakan Aleksis Çipras, ülkesinin mali piyasalara erişiminin yolunun garantilenmeden bir anlaşmayı kabul etmeyeceklerini söyledi.
Yunanistan Girişimciler Federasyonu’nun (SEV) yıllık genel kongresinde konuşan Çipras, Yunanistan’ın ilk kez kreditörlerin talep ettiği tüm taahhütleri yerine getirdiğini belirtti.
Çipras, sözünü tutma sırasının Avrupa Birliği kurumları ve Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF) oluşan kreditörlerde olduğunu savunarak, "Ortaklarımızın bu sözü gerçekleştirmek için ahlaki ve hukuki zorunluluğu var." ifadelerini kullandı.
Yunan ekonomisine güven ve istikrar aşılayacak bir çözüme ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Çipras, "Borç konusunda sadece Yunanistan’ın acilen para piyasalarına erişimini garantileyecek bir anlaşmayı kabul ederiz." şeklinde konuştu.
Çipras, tarafların 15 Haziran’daki Euro Grubu toplantısına kadar müzakereleri sürdüreceklerini anlatarak, Yunanistan’ın kurtarma paketi programının sona erdiği Eylül 2018 sonrasında kreditörlere ihtiyaç duymadan borçlanabileceği bir çözümü beklediklerini kaydetti.

Haberler


Makul reddedilebilirlik: Vekil güçlerin sinsi gözdağı taktikleri

Bir gencin Real Madrid hayaline destek

İskeçe Azınlık Lisesi öğrencileri için muhteşem mezuniyet töreni

İstanbul’daki Muharrem ayı iftarına Batı Trakya’dan katılım

Hürriyet’in gündeminde Batı Trakya: ’Heybeliada’da umut, Batı Trakya’da kriz’

Yaz aylarının gelmesiyle trafik yoğunluğu arttı

ABTTF’den Çınar Camii davası kararına tepki

Dedeağaç – Midilli uçak seferleri için önemli adım

Yunanistan’da doğum oranları 2025’te geriledi

Çınar davası sanıklarından ortak açıklama

SEÇEK Derneği’nin yeni başkanı Hasan Bekirusta

Zeybek’ten Egnatia Otoyolu geçiş kartları için bakanlığa soru önergesi