Anasayfa


01-06-2017
Türkiye’de uzun süreli ikamet başvuruları başladı
Türkiye’de yaşayan Yunanistan vatandaşı, Haymatloz veya iskat durumundaki tüm Batı Trakya Türklerinin başvurup alabileceği “Uzun Süreli İkamet İzni” için tüm illerdeki Göç İdarelerinden alınacak randevu ile başvuru yapılabileceği belirtildi.
1 Haziran 2017 Perşembe

Konu ile ilgili olarak Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği olarak Eylül 2015’te dönemin Sağlık Bakanı, mevcut Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu’na, Genel Başkanımız Av. Necmettin Hüseyin’in sunduğu raporla başlayan Türkiye’de ikamet eden Yunanistan vatandaşı Batı Trakya Türklerinin sorunlarına çözüm arama süreci, 23 Mart 2017 tarihinde Ankara Beştepe’de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde, Rumeli – Balkan Çalıştaylarının finalinde Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından açıklanan şekli ile son buldu. İkamet Tezkereleri, Çalışma İzinleri, Sosyal Güvence Sorunları, Öğrenim Harçları, İstisnai Statüde Vatandaşlık hakkı v.b başlıklarla çözümlenen sorunların devamında geçtiğimiz hafta içinde yayınlanan genelge ile Türk Soylulara 15 Ağustos 2017 tarihine kadar başvurma şartı ile UZUN DÖNEM İKAMET İZNİ SÜRECİ başladı.

Gelinen süreç ile alakalı Genel Başkan Av. Necmettin Hüseyin yaptığı açıklamada "İki yıl önce söz verdiğimiz gibi Türkiye'de yaşayan Batı Trakya Türklerinin sorunlarının kökünü kazıyacağız demiştik. Bunu başarmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Katkısı bulunan, emeği geçen tüm yetkililere camiam adına teşekkür ederek şükranlarımı sunarım" dedi
Uzun süreli İkamet Tezkeresi alabilmek için Batı Trakya Türklerinin kendi illerinde bulunan Göç İdarelerine başvurmaları gerekmektedir.

Başvuru için mevcut geçerli Yunanistan Cumhuriyeti Pasaportu veya kimliği olanlar (Taftota) ve 01 Ocak 2017’den önce Türkiye’ye giriş yapmış olanlar (Türk soylu olarak ikamet izni almış veya almamış olması fark etmememektedir) www.goc.gov.tr web sitesi üzerinden 15 Ağustos 2017 tarihine kadar, aldıkları randevu tarihleri daha ileri tarihli olsa bile başvurmaları gerekmektedir. Geçerli pasaportu bulunmayan Haymatloz ile İskat İkamet Tezkeresi sahipleri bizzat illerindeki Göç İdarelerine başvuracaklardır.

Mevcut İkamet Tezkeresi veya Çalışma İzni bulunan Batı Trakya Türkleri de UZUN DÖNEM İKAMET TEZKERESİ için başvurabileceklerdir. Bu başvurularını www.goc.gov.tr e-ikamet sistemi üzerinden geçiş başvurusu yaparak uzun dönem ikametine başvuracaklardır. Mevcut İkamet Tezkeresi bulunmayanlar ise e-ikametten ilk başvuru şeklinde başvurularını yapacaklardır.
Ayrıca UZUN DÖNEM İKAMET TEZKERESİ sahipleri Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığına gerekli şartları sağladıklarında başvurma hakkına sahiptirler.
ÖNEMLİ NOT : Göç İdaresi web sitesinde ve Randevu sistemlerinde yaşanabilecek yoğunluk nedeniyle başvuruların son günlere bırakılmamasını ve sisteme sık sık giriş yaparak randevu almalarını öneriyoruz. Uygulamaya ilişkin ayrıntılar netleştikçe ayrıntılarla ilgili web sitemizden açıklama yapılacaktır. Ayrıca ilgili kişiler genel merkezimizden, şube başkanlıklarından ve temsilciliklerimizden bilgi alabilirler.

TÜRK SOYLULARDAN UZUN DÖNEM İKAMET İZNİ İÇİN İSTENİLEN BELGELER

1. Başvuru Formu ( Geçerli pasaportu olanlar www.goc.gov.tr adresinden e-ikamet linkinden uzun dönem seçerek müracaat edecek),
2.Başvuru Dilekçesi (EK 2) ( Geçerli pasaport olmayanlar ),
3.Tebligat Formu (EK 3 ),
4.Taahütname (EK 4),
5.Hakkında Bilgi Alınabilecek Kişiler Formu (EK 5), (Form eki, 2 TC Vatandaşına ait kimlik fotokopileri dahil),
6.Pasaport veya pasaport yerine geçen belge,
7.Uyruğunda Bulunduğu Ülke Kimlik Belgesi (Taftota) ,
8.Varsa Önceki İkamet İzin Belgesi,
9.4 Adet Biyometrik Fotoğraf (Son 6 ay içinde çekilmiş, önden yüzü açık, fonu beyaz, dijital hali genişlik 220, yüksek 290 piksel olmalı),
10.Adli Sicil Belgesi (11 yaş üzeri olanlar için gereklidir, kendi ülke makamlarından veya Türk adli makamlarından alınabilir),
11. İkamet İzni Kart Bedeli (Vergi Dairesine yatırılacak)”

Haberler


Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulu öğrenci şenliği düzenliyor

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB Yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu

İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerinden resim, maket, kolaj ve origami sergisi

Ozan Ahmetoğlu, Eurovision’da azınlık gençlerinin yaşadığı olayı Deutsche Welle’ye değerlendirdi

Fatih Terim ile Panathinaikos’un yolları ayrıldı