Anasayfa


05-06-2017
“Azınlık özbeöz Türk’tür”
Necmettin Hüseyin: “Batı Trakya’da yaşayan azınlık özbeöz Türk’tür. Bu Türk azınlığının ana dili Türkçe, resmi dili Yunanca’dır. Bu gerçeği hiç kimse değiştiremedi ve değiştiremeyecektir.”
5 Haziran 2017 Pazartesi

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Av. Necmettin Hüseyin, İskeçe ilinin Mustafçova Belediyesi’nin, Avrupa Birliği programı kapsamında Doğu Makedonya - Trakya eyaletindeki 22 belediyede oluşturulması öngören “Sosyal Merkez”ler programı dahilinde istihdam edeceği personelin Türkçe bilmesi zorunluluğu şeklinde İdari Genel Sekreterli’ğin onayladığı iş ilanını yayınlaması ile ortaya çıkan durum ve yürütülen soruşturma hakkında bir açıklama yaptı.
Hüseyin “Herkesin bildiği gibi Mustafçova Belediyesi tamamen Batı Trakya Türk azınlık insanın yaşadığı bir bölgede, azınlık insanına hizmet eden bir yerel yönetimdir. Bu sebeple Belediye Başkanı Cemil Kabza ve Belediye Meclis üyeleri Şubat 2017’de gerçekleştirdikleri meclis oturumunda oy birliği ile aldığı ve oluşturulacak ‘Sosyal Merkezde’ istihdam edilecek bir sosyolog, bir psikolog ve bir sekreterin Türkçe bilmesi zorunluluğu kararı ve sonrasında İdari Genel Sekreterliği ile Devlet Memurluğu Sınavı’nı (ASEP) yapan kuruma sorarak ve onaylarını alarak hazırladıkları iş ilanına göre hareket etmişlerdir.
Bu yasal prosedür ve bölgesel yapı gereği oluşturulan iş ilanının yayınlanmasından sonra bazı şer odaklarının ortaya koyduğu tepki ve çıkardığı gürültü ile hareket eden adli makamlar, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza hakkında soruşturma başlatmıştır.
Bizler 1. sınıf Yunanistan vatandaşı Batı Trakya Türk azınlığı olarak bugüne kadar sadece ve sadece Lozan Antlaşması’nın 36 – 45. maddeleri ile Yunanistan Anayasası’ndan doğan vatandaşlık haklarımız dışında hiçbir talebimiz olmadı ve olmayacaktır.
Hizmet götürdüğü halkının tamamı Türk olan bir yerel yönetim kadrosunun ve gerekli üst mercilerden gerekli onayları almış olmasına rağmen tamamen yasal prosedür çerçevesinde hareket ederek hazırladığı iş ilanına sadece fanatizm ve ırkçı duygularla birilerinin tepki vermesi ve buna istinaden de adli makamların soruşturma başlatmasını kınıyoruz.
Daha önce defalarca haykırdığımız gibi Yunanistan Başbakanı Çipras ve iktidardaki SİRİZA Partisi, Batı Trakya Türk azınlığını ve kendisi hakkındaki son karaları iktidarın küçük ortağı faşist ANEL Partisi’ne ve onun başkanı Kamenos’a teslim etmiş olduğunu görmenin ve bir kez daha haklı çıkmanın üzüntüsünü yaşıyoruz.
Ben bir kez daha Batı Trakya’da yaşayan azınlığın özbeöz Türk olduğunu, bu Türk azınlığın ana dilinin Türkçe, resmi dilinin Yunanca olduğunu ve bu gerçeği hiç kimsenin değiştiremediği ve değiştiremeyeceğini beyan ederek, Mustafçova Belediye Başkanımız Cemil Kabza hakkında başlatılan adli soruşturmanın hemen durdurulması ve yasal izinleri alınarak yayınlanan iş ilanı gereği de Türkçe bilen personellerin istihdam edilmesini beklediğimizi ve Mustafçova Belediye Başkanımız Cemil Kabza'nın her daim yanında olduğumuzu tüm kamuoyuna beyan ediyorum.” dedi.

Haberler


Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulu öğrenci şenliği düzenliyor

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB Yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu

İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerinden resim, maket, kolaj ve origami sergisi

Ozan Ahmetoğlu, Eurovision’da azınlık gençlerinin yaşadığı olayı Deutsche Welle’ye değerlendirdi

Fatih Terim ile Panathinaikos’un yolları ayrıldı