Anasayfa


05-06-2017
Soydaşlar Derbent iftarında buluştu...
Büyük Derbent halkının düzenlediği geleneksel iftar 4 Haziran Pazar günü köydeki azınlık ilkokulu bahçesinde gerçekleşti. Derbent’teki iftara çok sayıda soydaş katıldı.
5 Haziran 2017 Pazartesi



İftardan sonra akşam namazı Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif tarafından kıldırıldı. Namaz sonrası, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, oruç ve ibadetin önemine değindi. Şerif iftar adetlerini devam ettirmekle insanları bir araya getirdikleri için Büyük Derbent halkına teşekkür etti. Müftü İbrahim Şerif, “Bu akşam buraya Batı Trakya’nın değişik bölgelerinden gelenler var. Bu insanlar sadece ve sadece kardeşliği pekiştirmek için buraya geldi.” diye konuştu.
Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı da yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Biz, sizin için geldik, kardeşliğimizi pekiştirmek için geldik. Sanmayın ki burada olmadığımız zaman sizinle dertlenmiyoruz. Bilmenizi isteriz ki başka yerlerdeyken de sizin derdiniz bizim derdimizdir, sizin sevinciniz de bizim sevincimizdir. Biz, Müslüman Türkler bin yıl boyunca İslâmiyet’in bayraktarlığını yaptık. Bin yıl boyunca İslâmiyete hizmet ettik. Nerede mazlum varsa, yardımlarına koştuk ki bugün de öyledir. Bugün de Anavatan Türkiye dört milyon Suriyeli ‘ye kapılarını açtı. Kolay değil, şikayeti olanlar var, kamu düzenine aykırı hareketler var, ama biz kardeşliğimizin gereğini yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz, bize yakışan da budur. Türklerin Müslümanların birkaç özelliği var. Bir defa Peygamber sevgisi bizde çok belirgindir. İkincisi bizde tasavvuf kültürü vardır; insanlığa, kardeşliğe, hoşgörüye dayanan, Mevlânâ’ların, Yunus Emre’lerin, yanıbaşınızdaki Seyyid Ali Sultan’ların damgasını vurduğu bir kültür. Bu sayede bizde İşid ve El Kaide gibi radikal akımlar kök salamıyor. Biz, orta yoldayız. Sıratı müstakim üzere bir toplumuz. Biz, gittiğimiz yere barış, düzen ve merhamet götürürüz. Bizim Müslümanlığımızın bir özelliği daha var. Yeryüzündeki diğer Müslümanların derdine derman oluruz. Bosna’da, Endonezya’da olabilir. Onun da ötesine geçeriz, dünyada ezilen mazlum varsa onlara da kucak açarız. İnşallah kıyamete kadar böyle devam edecek. Sizler de bu varlığınızla, değerlerinizle, mukaddesatınızla devam edeceksiniz. Bizler de aynı gururla sizlerin aranızda olmaya devam edeceğiz.”
Yoğun katılımla gerçekleşen Büyük Derbent köyü iftarına ayrıca DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Ercan Ahmet, Rodop – Evros İlleri SÖPA Mezunu Öğretmenler Derneği Başkanı Salih Ahmet, Dimetoka Müslümanları Derneği Başkanı Süleyman Macır, Güney Meriç Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Bekir Mustafaoğlu, Kozlukebir eski belediye başkanı İbrahim Şerif ve Halit Mehmet ile meclis üyelerin yansıra civar köylerden kalabalık bir topluluk katıldı.

Haberler


Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulu öğrenci şenliği düzenliyor

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB Yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu

İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerinden resim, maket, kolaj ve origami sergisi

Ozan Ahmetoğlu, Eurovision’da azınlık gençlerinin yaşadığı olayı Deutsche Welle’ye değerlendirdi

Fatih Terim ile Panathinaikos’un yolları ayrıldı