Anasayfa


06-06-2017
ABTTF, Ramazan ayının ilk iftarını Meschede’de verdi
Dernekleri canlandırmak amacıyla ABTTF ilki Meschede, ikincisi Viersen, üçüncüsü Lauf’ta olmak üzere bu yıl üç iftar programı düzenliyor.
6 Haziran 2017 Salı

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), onbir ayın sultanı Ramazan ayında ilk iftarını 4 Haziran Pazar günü Meschede Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin ev sahipliğinde verdi. 2014 yılından bu yana ABTTF üyesi derneklerin ev sahipliğinde Ramazan ayında iftar programı düzenleyen ABTTF, Başkanlık Kurulu kararıyla dernekleri canlandırmak amacıyla bu yıl farklı derneklerin ev sahipliğinde üç iftar düzenleyecek. İlk iftar programını Meschede’de gerçekleştiren ABTTF, 10 Haziran Cumartesi günü Viersen’de ikinci iftarını, 17 Haziran Cumartesi ise Lauf’ta üçüncü iftarını verecek.
4 Haziran Pazar günü Meschede Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği lokalinde gerçekleştirilen ABTTF iftar programına ABTTF Başkanlık Kurulu ile üye derneklerden Lippstadt Batı Trakya Türkleri Eğitim ve Kültür Derneği yöneticileri katıldı. Meschede’deki Türk toplumu temsilcilerinin de yer aldığı yaklaşık 150 kişinin katıldığı iftar programına Meschede ve çevresinde yaşayan Batı Trakya Türkleri aileleri ile geldi.
Ev sahibi Meschede Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği 2. Başkanı ve ABTTF Sosyal Faaliyetlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Aydın Ahmet kısa bir açılış konuşması yaptı. Ahmet, dernek olarak yalnızca iftar sofralarında değil, yılın diğer zamanlarında da birlik ve beraberlik içerisinde toplanmayı arzu ettiklerini ifade etti. Batı Trakya’da ve dünyanın diğer ülkelerinde yaşayan Müslüman toplum karşıtı söylemleri göz önünde bulundurarak, birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulan bir dönemde olduklarını söyleyen Aydın Ahmet, iftar sofrası etrafındaki birlik ve beraberliğin kalıcı olmasını temenni ettiğini belirtti.
ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, tüm misafirlerin mübarek Ramazan ayını kutlayarak başladığı konuşmasında ,Batı Trakya’da yaşanan son gelişmelere değindi. Habipoğlu, belediyeye alınacak personel için Türkçe aranması nedeniyle Mustafçova Belediyesi Başkanı Cemil Kabza hakkında soruşturma başlatıldığını, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif’in Alankuyu mahallesindeki toplu sünnet törenine katıldığı için makam gaspı iddiasıyla yine ifadeye çağrıldığını ifade etti. İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete’nin Gökçepınar köyünde askerlik sırasında yaşamını yitiren gencin cenaze namazını kıldırdığı için Haziran’da mahkeme önüne çıkacağını söyleyen Habipoğlu, müftünün tek suçunun cenaze namazı kıldırmak olduğunu kaydetti. Habipoğlu, Batı Trakya’da Türk toplumu temsilcilerine ciddi bir tehdit ve sindirme dönemi yaşatıldığını belirtti.
Diyanet İşleri Türk İslam Birliği(DİTİB) Meschede Fatih Camii Derneği yöneticileri ile DİTİB Meschede Fatih Camii Derneği Türkgücü futbol takımının da katıldığı iftar programında ezan ve Kur’an tilavetini Fatih Camii Hocası Aliosman Korkmaz okudu. Oruçların açılmasıyla tüm misafirler dernek lokalinde birlik ve beraberlik içerisinde iftarlarını yaptılar.

Haberler


Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulu öğrenci şenliği düzenliyor

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB Yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu

İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerinden resim, maket, kolaj ve origami sergisi

Ozan Ahmetoğlu, Eurovision’da azınlık gençlerinin yaşadığı olayı Deutsche Welle’ye değerlendirdi

Fatih Terim ile Panathinaikos’un yolları ayrıldı