Anasayfa


08-03-2015
Çınar FM'in antenleri tahrip edildi
Gümülcine’den Türkçe yayın yapan Çınar FM'in antenleri soru işaretlerine neden olabilecek bir saldırıya uğradı.
8 Mart 2015 Pazar

Gümülcine’den Türkçe yayın yapan Çınar FM'in antenleri soru işaretlerine neden olabilecek bir saldırıya uğradı. Radyo yetkilileri, antenlere bilinçli olarak büyük çapta zarar verildiğini açıkladılar.

Çınar Derneği yayın organı olan Çınar FM’in Genel Sorumlusu Cengiz Ömer tarafından yapılan açıklamaya göre, kimliği belirsiz kişi veya kişiler metrelerce yükseklikteki anten direğine tırmanarak büyük çaplı zarara sebebiyet verdiler.

Cengiz Ömer konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Radyo dinleyicilerinin radyo frekansının zayıfladığına ilişkin yaptıkları şikayetler üzerine yaptığımız kontrollerde anten parkındaki radyo antenimizin saldırıya uğradığını tespit ettik. Anten parkında bulunan anten üzerinde bazı kabloların koptuğunu gördükten sonra tamir etmesi için bir uzman çağırdık. İlk başta kötü hava koşulları nedeniyle kabloların kopmuş olabileceğini düşündük. Ancak uzman radyo teknisyenimiz yaptığı incelemelerden sonra böyle bir hasarın en sert rüzgar sebebiyle dahi oluşamayacağını söyledi. Uzman, mevcut hasarın ancak 'el yardımıyla' verilebileceğini belirtti. Ayrıca böyle bir zararın, anten işinden anlayan ve nasıl zarar verileceğini çok iyi bilen kişi veya kişilerce yapılabileceğini ifade etti. Burada bir noktaya dikkat çekmek isterim. Eğer bu zararı kasıtlı olarak birileri yapmadıysa rüzgar yapmıştır. Ancak ne gariptir ki, bu rüzgar onlarca antenin bulunduğu anten parkında sadece Çınar FM'in antenini hedef alıyor ve öyle sert esiyor ki, özel üretilmiş, son derece sert, kalın ve dayanıklı kablo ve kablo bağlantılarını koparmakla kalmıyor, aynı zamanda bir alet kullanılmış gibi parçalayarak hasar veriyor. İlginç olan asıl husus, bu şiddetli rüzgar böyle bir fırtınayı koparırken diğer antenleri teğet geçiyor. Anlaşılan odur ki, burada Çınar FM anteni bilinçli bir şekilde hedef alınmıştır. Anten parkında hiçbir antenin üzerinde kime ait olduğu belirtilmiyor. Demek ki bu zararı verenler antenimizin yerini ve zararın nasıl yapılacağını gayet iyi bilen kişilerdir. Şimdilik, tahminlerimiz olmasına rağmen kimseyi töhmet altında bırakmak istemediğimiz için, bu zararı kimlerin yapmış olabileceği hususunda fikir beyan etmek istemiyoruz. Bu işin sıkı bir şekilde takipçisi olmaya devam edeceğiz."

Çınar FM yöneticilerinden Bilal Budur ise, "Uzman teknisyenin yaptığı tespitlerden anladığımız kadarıyla bu zararı yapan kişi veya kişiler, kesinlikle bilinçli bir şekilde yapmışlardır. Verdikleri hasarın, sözkonusu anten sisteminde verilebilecek en büyük hasar olduğu anlaşılmıştır. Çünkü metrelerce yükseklikteki anten girişlerinde bulunan özel kablo bağlantıları, yerlerinden özel gayretle parçalanmak suretiyle sökülmüş. Dolayısıyla, sadece kablolar değil, aynı zamanda kabloların bağlandığı özel anten girişleri de parçalanarak tamamen onarılamaz duruma getirilmiş. Bu şekilde anten direği üzerinde bulunan dört adet verici antenin ikisi tamamen kullanılamaz hale gelmiştir. An itibariyle iki anten devredışı kaldığı için verici cihazımız da risk altındadır. Çünkü verici cihazı dörtlü anten sistemine göre çalışır. Vericinin bu haliyle çalışmaya devam etmesi büyük risk oluşturmaktadır ve bütün cihazların bozulması söz konusu olabilir. Şu anda teknisyenin tavsiyesi üzerine hasarı giderene kadar riski azaltmak için vericinin gücünü en düşük seviyeye düşürerek yayınımıza devam ediyoruz. Son olarak şunu belirtmek istiyorum. Tamamen gönüllü bir şekilde, toplumumuza hizmet gayesiyle çalıştırdığımız dernek malı olan Çınar FM'e bu şekilde binlerce euroluk zararı yapanları Allah'a havale ediyoruz. " ifadelerine yer verdi.

Çınar FM yetkilileri, bundan sonraki süreçte, hiçbir emniyet önleminin olmadığı anten parkında, benzer bir olayın yinelenmemesi için kamera sistemi başta olmak üzere hukukun öngördüğü her türlü caydırıcı güvenlik tedbirlerinin alınacağını ifade ettiler.

Haberler


Celal Bayar Azınlık Lisesi’nde kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

ABTTF’den Kosmidu’ya yanıt

Yunanistan istihdam oranında sondan ikinci sırada

Milletvekiline yumruk atan Floros kısıtlayıcı önlemle serbest

YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret

DEB Partisi Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılıyor

Eyalet Eğitim Müdür Vekili Kosmidu’dan azınlık eğitimiyle ilgili yazı

Koruma altındaki 47 vahşi hayvan zehirlenerek öldürüldü

Burhan Baran’ın dokunulmazlığı kaldırıldı

Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneğinde nöbet değişimi

Mecliste yumruklu saldırı!