Anasayfa


20-06-2017
Yıldırım, Cumhurbaşkanı Pavlopulos ile bir araya geldi
Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım, Atina temasları kapsamında Başbakan Aleksis Çipras ile Başbakanlık Konutu’ndaki görüşmesinin ardından, aynı bölgede bulunan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na yürüyerek geçti.
20 Haziran 2017 Salı

Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos ile bir araya gelen Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım, görüşme öncesi yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını iletti.
Kısa süre önce Karadeniz Ekonomik İşbirliği Toplantısı'nda Pavlopulos'la tanışma fırsatı bulduğunu söyleyen Yıldırım, "Yunanistan'ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olarak uzun yıllardan sonra, 65 yıl sonra, Türkiye'ye ziyarette bulunmanız bizi ziyadesiyle memnun etti. Cumhurbaşkanı'mız bu yıl içerisinde mutlaka bir resmi ziyaret gerçekleştirmeyi arzu ediyor." diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos, Recep Tayyip Erdoğan'ın Atina'ya olası ziyaretine ilişkin, bunu büyük bir memnuniyetle karşılayacağını söyledi.
Yıldırım'ın, "Cumhurbaşkanımız bu yıl içerisinde mutlaka bir resmi ziyaret gerçekleştirmeyi arzu ediyor" sözlerini yanıtlayan Pavlopulos, "Büyük bir memnuniyetle Sayın Erdoğan'ın bu arzusunu karşılamak isterim. Bu benim de arzumdur." diye konuştu.
Pavlopoulos, Türk-Yunan ilişkilerinde yeni bir sayfa açılması için ziyaretin önceden çok iyi hazırlanılması gerektiğini söyledi.
Yunanistan'ın Türkiye'nin AB'ye açılan bir kapısı olduğunu söyleyen Pavlopoulos, iki ülkeyi birleştiren özelliklerin ayıranlardan çok daha fazla olduğunu dile getirdi.
Türkiye Başbakanı Yıldırım, iki ülkenin farklı düşündüğü konuların yanı sıra ortak yapacağı çok iş olduğunu ifade ederek, "Olumlu gündeme yoğunlaşmamız her iki ülkenin halkı için de, geleceği için de çok daha faydalı. Karşılıklı saygı çerçevesinde, haklarına karşı gereken hassasiyeti göstererek, konulara diyalog yoluyla mutlaka çözümler üretebiliriz. Coğrafyamız ortak, ortak coğrafyayı kullanıyoruz, dolayısıyla 'Coğrafya kader' derler, kaderimiz de ortak. Bunun bilincinde olarak karşılıklı iyi komşuluk ilişkileri ve hükümranlık haklarına saygı esasında her konuda yapacağımız çok şey olduğunu düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Haberler


ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor