Anasayfa


08-06-2015
Yaka bölgesindeki hayvan ağılları sorunu için girişim
Yassıköy belediyesinde düzenlenen toplantıda Yassıköy bölgesindeki hayvan ağıllarıyla ilgili sorunlar ele alındı.
8 Haziran 2015 Pazartesi

Rodop Orman Müdürlüğü tarafından hayvan ağılı sahiplerine gönderilen ve ağılları boşalmaları istenen yazıdan sonra Yassıköy Hayvan Besicileri Derneği’nin çağrısı üzerine belediye binasında bir toplantı yapıldı.

Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı’nın evsahipliğinde yapılan toplantıya Rodop milletvekilleri Ayhan Karayusuf ve Mustafa Mustafa’nın yanısıra, Yassıköy belediye başkanları yardımcıları, Doğu Makedonya Trakya Eyalet Meclis Üyesi Önder Mümin, Yassıköy Hayvan Besicileri Derneği Başkanı İlkay Lütfü ve bir grup hayvan besicisi katıldı.

Toplantıda orman müdürlüğü tarafından hayvan besicilerine gönderilen yazılar değerlendirildi ve besicilerin mağdur olmaması için yapılabilecek girişimler ele alındı. Bölgedeki hayvan besicilerine ait ağılların orman arazilerinde bulunduğu gerekçesiyle boşaltılmasının besicileri çok zor durumda bırakacağı ve ciddi sorun yaratacağı dile getirildi. Toplantıya katılan hayvan besicileri yetkililerden sorunlarına eğilmelerini ve çözüm bulunmasını talep etti. Yassıköy belediyesinde milletvekilleri, yerel yöneticiler ve hayvan besicilerinin katılımıyla yapılan toplantıda sorunun çözüme kavuşturulması için ortak hareket etme görüşü benimsendi.

Sorunun Gümülcine’deki Orman Müdürü Marina Gocaridu başta olmak üzere diğer yetkililere iletilmesi kararının aldığı belirtildi. yetkililerin sorunun giderilmesi için gerekli hukuki girişimlerin yapılması konusunu da değerlendirdiği ifade edildi.


Haberler


‘Yunanistan’daki Pontus iddiaları asılsızdır’

Süper Lig’de PAOK şampiyon oldu

İran Cumhurbaşkanı ile Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Selanik’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulunda öğrenci şenliği

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu