Anasayfa

08-06-2015
Yaka bölgesindeki hayvan ağılları sorunu için girişim
Yassıköy belediyesinde düzenlenen toplantıda Yassıköy bölgesindeki hayvan ağıllarıyla ilgili sorunlar ele alındı.
8 Haziran 2015 Pazartesi

Rodop Orman Müdürlüğü tarafından hayvan ağılı sahiplerine gönderilen ve ağılları boşalmaları istenen yazıdan sonra Yassıköy Hayvan Besicileri Derneği'nin çağrısı üzerine belediye binasında bir toplantı yapıldı.

Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı'nın evsahipliğinde yapılan toplantıya Rodop milletvekilleri Ayhan Karayusuf ve Mustafa Mustafa'nın yanısıra, Yassıköy belediye başkanları yardımcıları, Doğu Makedonya Trakya Eyalet Meclis Üyesi Önder Mümin, Yassıköy Hayvan Besicileri Derneği Başkanı İlkay Lütfü ve bir grup hayvan besicisi katıldı.

Toplantıda orman müdürlüğü tarafından hayvan besicilerine gönderilen yazılar değerlendirildi ve besicilerin mağdur olmaması için yapılabilecek girişimler ele alındı. Bölgedeki hayvan besicilerine ait ağılların orman arazilerinde bulunduğu gerekçesiyle boşaltılmasının besicileri çok zor durumda bırakacağı ve ciddi sorun yaratacağı dile getirildi. Toplantıya katılan hayvan besicileri yetkililerden sorunlarına eğilmelerini ve çözüm bulunmasını talep etti. Yassıköy belediyesinde milletvekilleri, yerel yöneticiler ve hayvan besicilerinin katılımıyla yapılan toplantıda sorunun çözüme kavuşturulması için ortak hareket etme görüşü benimsendi.

Sorunun Gümülcine'deki Orman Müdürü Marina Gocaridu başta olmak üzere diğer yetkililere iletilmesi kararının aldığı belirtildi. yetkililerin sorunun giderilmesi için gerekli hukuki girişimlerin yapılması konusunu da değerlendirdiği ifade edildi.


Haberler


GTGB olağan genel kurula hazırlanıyor

Milletvekili Ferhat, Agrisnap uygulamasındaki sorunları meclis gündemine taşıdı

Gençler Karasu kıyısında buluşuyor

Milletvekili Baran: “İskeçe’de ambulans krizi vatandaşın hayatını tehlikeye atıyor”

Mustafçova Belediye Başkanı Kurt’tan Eyalet Başkanı Topsidis’e ziyaret

DTİK Kuzey Makedonya buluşması Üsküp’te gerçekleştirildi

Hasan Paçaman’dan Turus ve Eren’e ziyaret

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği genel kurulu bu pazar

Batı Trakya’da Ruh Sağlığı Hizmetlerine Yaklaşım ve Kültürel Etkiler

Batı Trakyalı Ömer Hacı Karaahmet, Türkiye üçüncüsü oldu

Zeybek: “Yeni tarım politikası üreticiyi zor durumda bırakacak”

SEÇEK Derneğinden Ankara’da üst düzey ziyaretler