Anasayfa


23-06-2017
Soydaşlar Dündarlı köyündeki iftarda buluştu...
Rodop iline bağlı Dündarlı köyünde Kadir Gecesi toplu iftarla karşılandı. Köy halkı, verdiği iftar yemeğiyle yüzlerce soydaşı bir araya getirdi.
23 Haziran 2017 Cuma



Dündarlı köyünde düzenlenen iftara, köy sakinlerin yanı sıra etraf köylerden de katılım oldu. Yüzlerce soydaşın katıldığı iftara yöneticiler de büyük ilgi gösterdi. İftara, Dündarlı köyünden olan Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da katıldı.

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolos Ali Rıza Akıncı ve eşi Hülya Akıncı, Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, Dündarlı köyünde doğup büyümüş Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram, eyalet meclis üyeleri Mustafa Katrancı, İsmail Hüse Mustafa, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Kozlukebir Belediyesi Gelecek Listesi Başkanı İbrahim Şerif, Kozlukebir Belediyesi Toplumsal Hareket Başkanı Sadettin Şakir Hüseyin, Kozlukebir Belediyesi Güven Listesi Başkanı Adnan Salih, Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı, Meclis Başkanı Mustafa Mustafa, Gümülcine Belediyesi meclis üyeleri Rıdvan Molla İsa ve Sibel Mustafaoğlu, BTAYTD Başkanı Ercan Ahmet, GTGB Başkanı Necat Ahmet, BAKEŞ Başkanı Ahmet Hacıosman, BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin Ahmet, Rodop-Meriç İlleri SÖPA Mezunu Öğretmenler Derneği Başkanı Salih Ahmet, Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Esat, DEB Partisi Gençlik Kolları Başkanı Murat Ahmet ve Meriç İli Sofulu Belediyesi Çilingirmahalle Muhtarı Mehmet Bostancı da Dündarlı iftarına katılanlar arasında yer aldı.

Kozlukebir Belediyesi Meclis Üyesi İlahiyatçı Abdülkadir Hafız Hoca’nın akşam ezanını okumasıyla okulun bahçesinde hazırlanmış masalarda vaktin gelmesini bekleyen yüzlerce soydaş hep birlikte oruç açtı.

iftar duasını Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif yaptı. Devamında selamlama konuşmaları yapıldı.

Köylülerini yalnız bırakmayan Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar soydaşlara konuştu. Daha sonra sırasıyla milletvekili İlhan Ahmet, müftü İbrahim Şerif ve başkonsolos Ali Rıza Akıncı soydaşları selamladı.

İftar yemeğin düzenlenmesine vesile olan Dündarlı halkını ve emeği gecenleri tebrik eden konuşmacılar, soydaşların mübarek Kadir gecesini ve yaklaşmakta olan Ramazan bayramını kutlayarak birlik beraberlik mesajlı verdiler.


Haberler


Prof. Kaymakçı: ‘Miçotakis’in Yunanistan’da Türk yoktur tezini kabul etmiyoruz’

Schengen vizesine zam

Hüseyin Baltacı: ‘Bölgenin zenginliğiyiz, tehlikeli olarak gösterilmeyi kabul etmiyoruz’

Panathinaikoslu Samet 19 Mayıs paylaşımı nedeniyle kadro dışı bırakıldı

Memurlar 24 saatlik greve gitti

Tutuklu dokuz göçmen serbest bırakılıyor

DEB Partisinden Makedon azınlık üyelerine ziyaret

GTGB’nin kır koşusu için kayıtlar başladı

‘Yunanistan Midilli Adası’ndaki tarihi camileri restore etmiyor’

Erdoğan Miçotakis ziyaretini değerlendirdi

Atina’da Yerapetritis – Şükri görüşmesi

İskeçeli soydaşlar Ketenlik’teki hatim etkinliğine akın etti