Anasayfa


09-06-2015
DİMAR Partisi yeni başkanını seçti
Demokratik Sol Partinin (DİMAR) yeni genel başkanı Thanasis Theoharopulos oldu.
9 Haziran 2015 Salı

DİMAR Partisi başkanlığı için, daha önce partinin Merkez Komitesi sekreterliği görevini yürüten Theoharopulos, DİMAR Pire eski milletvekili Maria Yannakaki, Merkez Komitesi üyesi Vangelis İncidis ve parti üyesi Aleksandros Polihroniadis yarıştı. Başkanlık yarışını kazanan isim ise Theoharopulos oldu. 590 delegenin oy kullandığı kongrede Thanasis Theoharopulos 312, Maria Yannakaki 241, Vangelis İncidis 18 ve Aleksandros Polihroniadis ise 6 oy aldı.

“BU BİR YENİLENME TALİMATIDIR”
Partinin yeni başkanı Thanasis Theoharopulos seçildikten sonta yaptığı ilk açıklamada, “Kongre üyelerine bana güvenerek beni başkanlığa layık gördükleri için teşekkür ederim. Bu bir yenilenme ve yeniden başlama talimatıdır. Geleceğe bakan ilerici bir politika için verilmiş bir talimattır.” diye konuştu.

Aslen Veria’lı olan Theoharopulos 36 yaşında ve tarım ekonomisi üzerinde doktorası bulunuyor. Bunun yanında gerek yurt içi ve gerekse yurt dışında üniversitelerde tarım politikası, tarımsal kalkınma ve Avrupa bütünleşmesi konuları üzerine dersler veren Theoharopulos, kuruluşundan bugüne kadar DİMAR Partisi’nin içinde yer aldı.

Theoharopulos ayrıca DİMAR’ın YDP-PASOK-DİMAR koalisyon hükümetinden ayrıldığı 2013 yılı Temmuz ayına kadar Tarımsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı’nın Avrupa Kaynakları ve Altyapıları Özel Sekreterliği görevini üstlendi. Theoharopulos, 2014 yılı Ocak ayından 2015 yılı Şubat ayına kadar ise DİMAR’ın Merkez Komitesi Genel Sekreterliği görevini yürüttü.

Haberler


Celal Bayar Azınlık Lisesi’nde kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

ABTTF’den Kosmidu’ya yanıt

Yunanistan istihdam oranında sondan ikinci sırada

Milletvekiline yumruk atan Floros kısıtlayıcı önlemle serbest

YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret

DEB Partisi Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılıyor

Eyalet Eğitim Müdür Vekili Kosmidu’dan azınlık eğitimiyle ilgili yazı

Koruma altındaki 47 vahşi hayvan zehirlenerek öldürüldü

Burhan Baran’ın dokunulmazlığı kaldırıldı

Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneğinde nöbet değişimi

Mecliste yumruklu saldırı!