Anasayfa


01-07-2017
Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi 2016 – 2017 eğitim yılında 85 mezun verdi
Gümülcine Celal Bayar Azınlık Ortaokulu ve Lisesi 29 Haziran Perşembe günü mezuniyet töreni düzenledi.
1 Temmuz 2017 Cumartesi



2016 – 2017 yılında toplam 830 öğrencinin eğitim gördüğü Celal Bayar Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’nden bu yıl 85 öğrenci mezun oldu.

Gümülcine’deki Chris & Eve hotelinde düzenlenen mezuniyet töreni, Celal Bayar Azınlık Ortaokulu ve Lisesi Encümen Heyeti Başkanı Ahmet Arif Emin’in açılış konuşmasıyla başladı.

“HAYATTA BAŞARILI OLMAK İÇİN HEDEFİNİZİ YÜKSEK TUTUN”

Konuşmasına şiir ile başlayan ve şiir ile bitiren Encümen Başkanı Arif Emin, öğrencileri, velileri tebrik ederek, “Bugün Celal Bayar Azınlık Ortaokulu ve Lisesi ailesi olarak 6 yıl önce büyük mutluluklar ile okulumuza gelen 85 öğrencimizi mezun etmenin onurunu, gururunu ve üzüntüsünü birlikte yaşıyoruz” dedi. Köklü bir geçmişi ve güçlü eğitim kadrosu ile bölgenin en saygın okullarından biri olan Celal Bayar Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’ni başarı ile orta eğitim hayatını noktalayan öğrencilerden, aynı başarıyı yüksek öğretim hayatında da sürdürmelerini dileyen Ahmet Arif, “Hayatta başarılı olmak için, hedefinizi yüksek tutun. Bunu gerçekleştirmek için de çok çalışın. Unutmayın ki; devler gibi eserler bırakmak için, karıncalar gibi çalışmak gerekir. Sizleri, kendi öz değerleriyle barışık, ailesini, seven bireyler olarak yetiştirdik. Sevgili Öğrenciler! Eğitimde başarının anahtarı, sevgidir. Bizler de sizi, sevgiyle ve bilgiyle donattık. Tüm öğretmenlerim adına diyorum ki; Sizler, gönül bahçemize, sizler, alnımıza dikip, katmer, katmer açmasını beklediğimiz güllersiniz! Sizler inanç gibi yüce, ve halk lehçemizle, sevgi kadar gerçek, türkü yakıp söylediğimiz, bildiğimiz dillersiniz, hallersiniz! Sizler ülkümüz kadar taze, kanımızın asilliğince sevdiğimiz ideallersiniz!” diye konuştu.

“OKULUNUZU VE ARKADAŞLARINIZI ASLA UNUTMAYIN”

Celal Bayar Azınlık Ortaokulu ve Lisesi Okul Müdürü Tunalp Mehmet tüm katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında, “Sizler bu törenin en mutlu en onurlu insanlarısınız. 6 yıl boyunca çocuklarınızın maddi ve manevi yardımcısı oldunuz. Onların sevinçlerini üzüntülerini paylaştınız. Bütün bu zorlukların sonunda çocuklarınız, bu gün mezun olurken haklı olarak büyük bir sevinç ve gurur içindesiniz. Bize güven duyup çocuklarınızı teslim ettiğiniz için en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum. Sevgili öğrenciler bugün sizin en mutlu ve bir o kadarda duygulu ve üzünlü gününüzdür. Mutlusunuz çünkü liseyi bitirme heyecanı yaşıyorsunuz. 6 yıl boyunca birlikte oynadığınız, dertleştiğiniz, şakalaştığınız, bazen anne ve babanızla paylaşmadığınız sırlarınızı paylaştınız. Kısaca acı ve tatlı hatıralar yaşadınız ve hiç unutamayacağınız arkadaşlarınızdan ayrılıyorsunuz. Okulunuzu ve arkadaşlarınızı hasla unutmayın” görüşlerine yer verdi.

Okul Müdürü Mehmet sözlerini, “Sevgili öğrenciler, gelecek sizi korkutmasın! Çünkü yarınlara attığınız adımlar sağlamdır. Yarının aydınları olarak yaptığınız sosyal, sportif, bilimsel eğitsel ve kültürel bir çok faaliyetler size yardımcı olacaktır ve hayat yolunda size rehberlik edecektir. Yolunuz açık aydınlık, bahtınız açık olsun. Allah’a emanet olun.” diyerek tamamladı.

Okul Müdür Yardımcısı Markos Hristodulopulos da konuşmasında mezun olan tüm öğrencileri tebrik ederek, bundan sonraki eğitim hayatlarında başarı dileklerinde bulundu.

“EĞİTİM BİLGİNİN YANINDA, SPORUN, EĞLENCENİN SOSYAL İLİŞKİLERİN BİR ARADA OLDUĞU BİR BÜTÜNDÜR”

Son olarak Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı konuştu. Başkonsolos Akıncı tüm katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında, “Siz anne babalar evlatlarınızla gurur duyabileceğiniz en önemli tablolarından biriyle karşı karşıyasınız. Celal Bayar Azınlık Ortaokulu ve Lisesi gerçekte her anlamıyla yarım asırlık tarihi boyunca, topluma çok değerli önderler yetiştirdi. Bu yıl Celal Bayar Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’nin sporda, sanatta, eğitimde çok önemli başarılara imza attığını gördük. Hayatın bana öğrettiği iki şeyi vurgulamadan geçmek istemiyorum. Öncelikle insanın yeteneği ne olursa olsun, kazanabileceği şeylerin neredeyse tamamı çalışmayla elde edilir. Bazıları daha girgindir, bazısı hareketlidir, bazısı çok hareketli değildir; ama çalışarak bu açık kapatılabilir. Lütfen bunu unutmayın. Herkes iyi bir hayat yaşamayı arzuluyor. Tabii ki siz de bunu hedefleyeceksiniz. Ama lütfen içinden çıktığınız topluma, insanlığa karşı olan toplumsal görevlerinizi unutmayın, ideallerinizi bir kenara bırakmayın” ifadelerine yer verdi. Akıncı bütün öğrencilere bundan sonraki hayatlarında, bugün olduğu gibi başarı ve mutluluk dolu olmasını diledi.

Daha sonra Celal Bayar Azınlık Lisesi son sınıf öğrencileri adına okul birincisi Merve Kalenci Halil, okul yönetimi ve öğretmenlere hitaben bir teşekkür konuşması yaptı. Merve Kalenci Halil, eğitimlerinde emeği geçen tüm öğretmenlere teşekkür etti.

Mezuniyet töreninin devamında Celal Bayar Azınlık Ortaokulu ve Lisesi Müzik öğretmeni Mehmet Mustafa yönetiminde Müzik Korosu, katılımcılara Türkçe ve Yunanca bir müzik dinletisi sundu. Mezun olan öğrenciler müzik dinletisi sonunda sahneye çıkarak hep birlikte şarkı söylediler.

Ardından öğrencilerden oluşan folklor ekibi sahne alarak, oynadıkları halk oyunları ile geceye renk kattı.

Program, mezun olan öğrencilerin yıl içinde önemli anlarını gösteren 20 dakikalık sinevizyon gösterisi ile devam etti. Programın devamında mezun olan öğrencilere okul yönetimi, öğretmenler ve encümenler diplomalarını takdim ettiler.

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi 2016 – 2017 eğitim yılında dereceyle tamamlayan öğrenciler şöyle:

1- Merve Kalenci Halil (19:05 ortalama)
2- Ozan Ali: (19:02 ortalama)
3- Melek Karabacak: (19:00 ortalama)



Haberler


ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor