Anasayfa


04-07-2017
Kur'an ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması'nın bu yılki adresi Sakarakaya köyüydü
İskeçe Müftülüğü tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Kur’an-ı Kerim ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması 1 Temmuz Cumartesi günü İskeçe’nin Sakarkaya köyünde gerçekleşti. Bu yılki ilkokul kategorisinde Kur'anı en güzel okuyan Demircik köyünden Murat Mülazım oldu.
4 Temmuz 2017 Salı



Bu yıl dördüncüsü düzenlenen yarışmaya civar köylerden yüzlerce soydaş katıldı. Yarışma Ortaokul Grubu, Ezan Grubu ve İlkokul Grubu olmak üzere 3 kategoride yapıldı.

Yarışmada toplam 22 öğrenci yer aldı. Yarışmanın jüri heyeti aralarında Türkiye’den Selimiye Camii İmam Hatibi Alp Can Çelik’in de yer aldığı vaiz Cemali İhtiyar, vaiz Mustafa Kamu, Vaiz Hafız Muhammet Fatih Deli, Vaiz Rıdvan Topçu'dan oluştu.

İskeçe Müftülüğünün ev sahipliğinde düzenlenen yarışmaya İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, DEB Partisi Başkan Vekili Ahmet Kara, BAKEŞ Asbaşkanı Hüseyin Bandak, İskeçe Muzaffer Salihoğlu Azınlık Lisesi Yöneticisi Rıza Kırlıdökme, Eyalet Meclis Üyesi Birol İnce Mehmet, İskeçe İli SÖPA Mezunu Öğretmenler Derneği Başkanı Nurettin Kıyıcı katıldı. Ayrıca yarışmaya katılanlar arasında Türkiye’den Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, Selimiye Camii İmam Hatibi Alp Can Çelik ile Almanya’dan Almanya Köln Vefa Vakfı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kürşat Kaan Baki yer aldı.

Programın açılışı, geçen yıl Ketenlik köyünde üçüncüsü düzenlenen yarışmada birinci olan Sakarkaya köyünden Serdar Güvendar’ın okuduğu Aşr-ı Şerif ile başladı. Daha sonra protokol konuşmalarına geçildi.

İlk olarak İskeçe Müftüsü Ahmet Mete konuştu. “Bir toplum Kur’an-ı Kerim’e saygı duyduğu kadar, Kur’an-ı Kerim ile yaşadığı kadar, Kuran’ı Kerim’e sahip olduğu kadar ayakta durur, saygın olu, güçlü olur” diye konuşan müftü Mete her köyde Kuran kurslarının olduğunu hatırlatarak, “Bu gün yapılan çalışma Kur’an kurslarımızın bir ürünüdür" dedi.

Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm tüm katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında, “Bugün sıcak bir hava. Esas sıcaklık Kuran’dan geldi. Güzel bir sıcaklıktı. İnşallah Cennetin yolu olan Kuran yolunda yürümeyi Allah hepimize nasip eylesin. Çocuklarımız çok güzel okudular” ifadelerini kullandı.

İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek başta İskeçe Müftüsü ve öğrenci velilerini tebrik ederek, bu yarışmada tüm öğrencilerin birinci olduğunu söyledi.

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı tüm katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında, “Burada hepimiz gurur duyduk. Geleceğe dair umudumuz arttı. Bu topraklarda yüzyıllardır var olan ve varlık sebebimiz olan bizleri ayakta tutan, bizleri bugünlere taşıyan mukaddesatımızın, değerlerimizin hala yaşatıldığını geleceğe emin ellerle taşındığını görmek bizleri gururlandırdı” dedi. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenleri ve özellikle çocukları ve hocaları tebrik eden Başkonsolos Akıncı, bunun bir yarışma olduğunu çocukların tamamının başarılı olduğunu söyledi.

Azerbaycan Nahçıvan’da görev yaptığını hatırlatan Başkonsolos Akıncı, “45 yıl sosyalizmin, komünizmin, bütün değerleri alt üst ettiği adeta silindir gibi üzerinden geçtiği bir toplumda insanlar besmeleyi bile unutmuş. Bazı toplumları bizzat görebiliyoruz. Dolayısıyla önce bu noktaya şükredelim ve bu noktayı koruyamazsak daha ileriye taşıyamazsak kaybedeceğimizi de bilmemiz gerekir. Bu durum sadece hocalarımızın ve imamlarımızın görevi değil, herkese vazife düşmektedir. Herkesi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum” diye konuştu.

Program sonunda tüm yarışmacılara çeşitli hediyeler verildi.

Yarışma dereceye girenler şu şekilde oluştu:

ORTAOKUL GRUBU

1- Soner Hacı Hüseyin
2- Mert Pencal
3- Barış Adaş

EZAN GRUBU

1- Bahdet Rüstemoğlu
2- Enes Ruşan
3- Nuri Köse

İLKOKUL GRUBU

1- Murat Mülazım
2- Hasan Deli Hasan
3- Emirhan Boz



Haberler


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay Batı Trakya’da temaslarda bulunuyor

Trakya Üniversitesinde İTB’nin 41 yıllık hukuk mücadelesi anlatıldı

GAT yönetiminden nezaket ziyaretleri

Tarım Bakanı Avgenakis Gümülcine’ye geliyor

Sağlık Bakanlığı ‘çöl tozu’ için uyardı!

Varufakis, kendisine yasak getiren Almanya’ya dava açtı

Özgür Ferhat’tan doludan etkilenen çiftçilere açıklama

Kuzey Makedonya’daki çifte seçimde ana muhalefet partisinin lideri zafer ilan etti

BTAYTD’dan Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam’a ziyaret

Fenerbahçe Beko 5 yıl sonra Dörtlü Final’de

Olimpiakos, Dörtlü Final’e kaldı

‘Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın finali Omurluköy’de