Anasayfa


07-07-2017
AKÜMDER’den Batı Trakya ziyareti
Anadolu Kültürünü Araştırma, Anadolu Müziğini Tanıtma ve Yaygınlaştırma Derneği (AKÜMDER) Batı Trakya’yı ziyaret etti.
7 Temmuz 2017 Cuma



AKÜMDER Başkanı ve Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmit Şubesi eski Başkanı Sabri Mutlu başkanlığındaki heyet, 5 Temmuz Çarşamba günü Selanik dönüşü ilk olarak İskeçe’yi ziyaret etti.

İzmit’ten gelen heyet İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’yi ziyaret etti. Sabri Mutlu ve beraberindekiler, Müftü Mete’den İskeçe müftülüğünün çalışmaları hakkında bilgi aldı.

AKÜMDER heyeti daha sonra İskeçe Türk Birliği’ne geçti. Konuklar burada İskeçe Türk Birliği Asbaşkanı İsmet Tüccar ve diğer yöneticiler tarafından karşılandı. Asbaşkan Tüccar yaptığı konuşmada, birliğin tarihi ve hukuki süreci ile faaliyetleri hakkında bilgi verdi. AKÜMDER Başkanı Sabri Mutlu da, “AKÜMDER'in kuruluş amacı Türkiye dışındaki Türklerle, Anadolu Türklerini kaynaştırmak. Dün OHRİ'de konser verdik, bugün de Gümülcine'de Gümülcine Türk Gençler Birliği'nde konser vereceğiz. İskeçe Türk Birliği ile yine proje çalışmaları yapmak isteriz. Bizleri ağırladığınız için İskeçe Türk Birliği camiasına teşekkürlerimizi iletiyorum." diye konuştu.

İskeçe temaslarının ardından Gümülcine’ye geçen AKÜMDER heyeti, ilk olarak Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı’yla görüştü. Heyet aynı gün Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’i de ziyaret etti.

AKÜMDER heyeti, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği’ni de ziyaret etti. Konuk heyet dernek başkanı Aydın Ahmet ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Yapılan görüşmede iki dernek arasında işbirliği olanakları da ele alındı.

Bu arada konuk Başkan Sabri Mutlu, Batı Trakya Türk azınlığı eğitimine ve kültürüne yaptığı hizmetlerden dolayı eski BTTÖB Başkanı Sami Ali Toraman’a iletilmek üzere bir plaket sundu.

AKÜMDER daha sonra Gümülcine Türk Gençler Birliği’ne geçti. Burada da dernek yöneticileri tarafından karşılanan heyet, dernek hakkında bilgi aldı.

AKÜMDER’in, GTGB bahçesinde verdiği Türk halk müziği konseri beğeniyle izlendi.

Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup