Anasayfa


09-06-2015
PASOK başkanlığı için üç aday...
PASOK Partisi yeni başkanını seçiyor. Parti üyeleri 5-7 Haziran tarihlerinde Atina’da gerçekleşen 10. PASOK Kongresi'nde bir araya geldiler.
9 Haziran 2015 Salı

Kongrede Merkez Seçim Komisyonu üyeleri seçildi. Parti üyeleri, 14 Haziran Pazar günü ise partinin yeni başkanını seçecekler. Başkanlık için üç aday yarışacak.

PASOK Partisi Genel Başkanı Evangelos Venizelos parti liderliğinden ayrılacağını açıklamasının ardından üç isim adaylığını açıkladı. Başkanlık için Fofi Gennimata, Andreas Loverdos ve Odisseas Konstandinopulos yarışacak.

Parti tüzüğüne göre başkan adayı olabilmek için konge üyelerinin %10’nun imzasını almak gerekiyor. Başkan adaylığını açıklayan Fofi Gennimata kongre üyelerinden 670, Odisseas Konstandinopulos 317, Andreas Loverdos ise 300 imza toplayıp adaylıklarını açıkladılar.

Başkan adayı olmak isteyen Yazar Thanasis Himonas ise kongre üyelerinin %10’undan imza alamadığı için aday olamadı.

PASOK Partisi'nin ülke genelinde kayıtlı üye sayısı 40.000 civarında. 5 – 7 Haziran tarihlerinde yapılan kongreye ülke genelindeki üyeleri temsilen 2.392 üye ve delege katıldı. Merkez Seçim Komisyonu (MSK) için 2153 delege oy kullandı.

130 seçilmiş üyeden oluşan Merkez Seçim Komisyonu'nun tüzük gereği üyelerin %30’u kadın olması gerekiyor. Seçilmişlerin haricinde MSK’da 13 milletvekili, 2 AP milletvekili, sendika ve sosyal örgüt başkanları yer alıyor.

Fofi Gennimata, Andreas Loverdos ve Odisseas Konstandinopulos arasında geçecek başkanlık yarışını kimin kazanacağını 14 Haziran Pazar günü ülke genelindeki il teşkilatlarında üyelerin kullanacağı oylar belirleyecek. Adaylık için kongre üyelerinden en çok imza toplamayı başaran Fofi Genimeta’nın şansı diğer iki adaya göre daha çok olduğu belirtiliyor.

Haberler


Ramadan Duban için duygusal veda

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ataman’a ‘geçmiş olsun’ telefonu

Özgür Ferhat ELGA Başkanı ile görüştü

Kadın Platformu üyelerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Selanik’te Kacır - Papayeorgiu görüşmesi  

Akçapar ve Frangoyannis bugün bir araya gelecek

Celal Bayar Azınlık Lisesinde kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

ABTTF’den Kosmidu’ya yanıt

Yunanistan istihdam oranında sondan ikinci sırada

Milletvekiline yumruk atan Floros kısıtlayıcı önlemle serbest

YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret