Anasayfa

10-07-2017
Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Çevik Batı Trakya'da
Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Yaşar Halit Çevik'in Batı Trakya ziyareti başladı. Atina'dan uçakla Dedeağaç'a gelen Büyükelçi Çevik ilk olarak Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Başkanlığı'nı ziyaret etti. Büyükelçi Çevik Eyalet Başkanı Hristos Metios tarafından karşılandı.
10 Temmuz 2017 Pazartesi



Metios ve Çevik, yarım saati aşan görüşmeden sonra basına açıklamalarda bulundu.
Eyalet Başkanı Metios, görüşmede Doğu Makedonya - Trakya bölgesi ile Edirne vilayeti arasındaki ilişkilerin ve işbirliği imkanlarının geliştirilmesi konularının ele alındığını söyledi. Her iki bölgede refah seviyesinin yükseltilmesinin ortak hedef olduğuna inandığını söyleyen Eyalet Başkanı Metios, girişimciliğin arttırılması, turizm ve tarım alanında işbirliğinin geliştirilmesi, bulaşıcı hayvan hastalıklarının önüne geçilmesi gibi konuları görüştüklerini söyledi. Metios, Büyükelçiyle düzenli iletişim halinde olma konusunda hemfikir olduklarını da sözlerine ekledi.
Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Halit Çevik de bölgeye yeni büyükelçi olarak gerçekleştirdiği ilk ziyaret olduğuna dikkat çekerek, "En büyük mülki amir olarak kendisini ziyaret etmekten memnuniyet duyuyorum." dedi. Çevik, Batı Trakya ile Edirne bölgesinin birlikte kalkınmasının iki ülkenin ilişkilerinin daha da zenginleşmesine ve derinleşmesine katkıda bulunacağını söyledi.

YAKA IKE'Yİ ZİYARET
Büyükelçi Halit Çevik daha sonra Gümülcine'de Sendelli köyü yakınlarındaki Yaka İKE Kiraz İşleme Tesisi'ni ziyaret etti. Çevik, yetkililer tarafından tesis hakkında bilgi aldı.
Büyükelçi Çevik daha sonra Gümülcine Celal Bayar Azınlık Ortaokul Lisesi'ni ziyaret etmek üzere tesisten ayrıldı.
Büyükelçi Çevik'in gün içinde Gümülcine Türk Gençler Birliği ve Gümülcine Müftülüğü'nü ziyaret etmesi ve Müftü İbrahim Şerif'le de görüşmesi bekleniyor.


Haberler


“AB Adalet Puan Tablosuna göre Yunanistan yargı süresinin uzunluğunda son sırada!”

Liverpool’un yıldız futbolcusu Diogo Jota trafik kazasında hayatını kaybetti

Özgür Ferhat, Dijital Müşteri Kayıt Zorunluluğunu meclis gündemine taşıdı

Gümülcine ve İskeçe Müftülerinden Leman dergisine tepki

Girit Adası’ndaki yangın yerleşim yerine sıçradı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis Libya’ya gidiyor

Topsidis Rodop ilindeki çalışmaları anlattı

Ülke genelinde peş peşe orman yangınları!

Rodop ilinde yüksek yangın riski!

Yassıköy Belediyesinin 2024 Faaliyet Raporunu açıklandı

SİRİZA’nın yeni Merkez Komitesi üyeleri belli oldu

Zeybek ve Hacıgene arasında “azınlık okulu” tartışması