Anasayfa


10-07-2017
Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Çevik Batı Trakya’da
Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Yaşar Halit Çevik’in Batı Trakya ziyareti başladı. Atina’dan uçakla Dedeağaç’a gelen Büyükelçi Çevik ilk olarak Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Başkanlığı’nı ziyaret etti. Büyükelçi Çevik Eyalet Başkanı Hristos Metios tarafından karşılandı.
10 Temmuz 2017 Pazartesi



Metios ve Çevik, yarım saati aşan görüşmeden sonra basına açıklamalarda bulundu.
Eyalet Başkanı Metios, görüşmede Doğu Makedonya – Trakya bölgesi ile Edirne vilayeti arasındaki ilişkilerin ve işbirliği imkanlarının geliştirilmesi konularının ele alındığını söyledi. Her iki bölgede refah seviyesinin yükseltilmesinin ortak hedef olduğuna inandığını söyleyen Eyalet Başkanı Metios, girişimciliğin arttırılması, turizm ve tarım alanında işbirliğinin geliştirilmesi, bulaşıcı hayvan hastalıklarının önüne geçilmesi gibi konuları görüştüklerini söyledi. Metios, Büyükelçiyle düzenli iletişim halinde olma konusunda hemfikir olduklarını da sözlerine ekledi.
Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Halit Çevik de bölgeye yeni büyükelçi olarak gerçekleştirdiği ilk ziyaret olduğuna dikkat çekerek, “En büyük mülki amir olarak kendisini ziyaret etmekten memnuniyet duyuyorum.” dedi. Çevik, Batı Trakya ile Edirne bölgesinin birlikte kalkınmasının iki ülkenin ilişkilerinin daha da zenginleşmesine ve derinleşmesine katkıda bulunacağını söyledi.

YAKA IKE’Yİ ZİYARET
Büyükelçi Halit Çevik daha sonra Gümülcine’de Sendelli köyü yakınlarındaki Yaka İKE Kiraz İşleme Tesisi’ni ziyaret etti. Çevik, yetkililer tarafından tesis hakkında bilgi aldı.
Büyükelçi Çevik daha sonra Gümülcine Celal Bayar Azınlık Ortaokul Lisesi’ni ziyaret etmek üzere tesisten ayrıldı.
Büyükelçi Çevik’in gün içinde Gümülcine Türk Gençler Birliği ve Gümülcine Müftülüğü’nü ziyaret etmesi ve Müftü İbrahim Şerif’le de görüşmesi bekleniyor.


Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup