Anasayfa

10-07-2017
Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Çevik Batı Trakya'da
Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Yaşar Halit Çevik'in Batı Trakya ziyareti başladı. Atina'dan uçakla Dedeağaç'a gelen Büyükelçi Çevik ilk olarak Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Başkanlığı'nı ziyaret etti. Büyükelçi Çevik Eyalet Başkanı Hristos Metios tarafından karşılandı.
10 Temmuz 2017 Pazartesi



Metios ve Çevik, yarım saati aşan görüşmeden sonra basına açıklamalarda bulundu.
Eyalet Başkanı Metios, görüşmede Doğu Makedonya - Trakya bölgesi ile Edirne vilayeti arasındaki ilişkilerin ve işbirliği imkanlarının geliştirilmesi konularının ele alındığını söyledi. Her iki bölgede refah seviyesinin yükseltilmesinin ortak hedef olduğuna inandığını söyleyen Eyalet Başkanı Metios, girişimciliğin arttırılması, turizm ve tarım alanında işbirliğinin geliştirilmesi, bulaşıcı hayvan hastalıklarının önüne geçilmesi gibi konuları görüştüklerini söyledi. Metios, Büyükelçiyle düzenli iletişim halinde olma konusunda hemfikir olduklarını da sözlerine ekledi.
Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Halit Çevik de bölgeye yeni büyükelçi olarak gerçekleştirdiği ilk ziyaret olduğuna dikkat çekerek, "En büyük mülki amir olarak kendisini ziyaret etmekten memnuniyet duyuyorum." dedi. Çevik, Batı Trakya ile Edirne bölgesinin birlikte kalkınmasının iki ülkenin ilişkilerinin daha da zenginleşmesine ve derinleşmesine katkıda bulunacağını söyledi.

YAKA IKE'Yİ ZİYARET
Büyükelçi Halit Çevik daha sonra Gümülcine'de Sendelli köyü yakınlarındaki Yaka İKE Kiraz İşleme Tesisi'ni ziyaret etti. Çevik, yetkililer tarafından tesis hakkında bilgi aldı.
Büyükelçi Çevik daha sonra Gümülcine Celal Bayar Azınlık Ortaokul Lisesi'ni ziyaret etmek üzere tesisten ayrıldı.
Büyükelçi Çevik'in gün içinde Gümülcine Türk Gençler Birliği ve Gümülcine Müftülüğü'nü ziyaret etmesi ve Müftü İbrahim Şerif'le de görüşmesi bekleniyor.


Haberler


Zeybek: “Yeni tarım politikası üreticiyi zor durumda bırakacak”

SEÇEK Derneği’nden Ankara’da üst düzey ziyaretler

Ilıca’da geleneksel Hıdırellez coşkusu

BTAYTD Darbuka Ritim Atölyesi Kakava Şenlikleri’nde sahne aldı

Aziz Yıldırım Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

ABTTF: “Zaharaki azınlık eğitim sorunlarını görmezden geldi”

Miçotakis, BAE Devlet Başkanı Nahyan ile Abu Dabi’de görüştü

Yeni deprem haritası: Dedeağaç’ın risk seviyesi yükseltildi

İsrail Savunma Bakanı Katz hakkında Yunanistan’da ön soruşturma başlatıldı

Gökçeada’daki Rum azınlık okullarına destek için Atina’da konser

Yaz aylarında iş yerleri saat 22.00’ye kadar açık kalsın önerisi

Gümülcine Müftülüğü Kitap Kulübü buluşmaları devam ediyor