Anasayfa


10-07-2017
“Yunan vatandaşları olarak, Türk kültürüne bağlı insanlar olarak yaşamanız en büyük dileğimizdir”
Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Yaşar Halit Çevik, 10 Temmuz Pazartesi günü başladığı Batı Trakya ziyaretini sürdürüyor.
10 Temmuz 2017 Pazartesi



CELAL BAYAR AZINLIK LİSESİ ZİYARETİ
Büyükelçi Çevik ve beraberindekiler ziyaretler çerçevesinde Gümülcine Celal Bayar Azınlık Ortaokul ve Lisesi’ni ziyaret etti. Çevik tarihi okula girişinde Encümen Heyeti üyeleri, okul müdürü, öğretmen ve öğrenciler tarafından karşılandı. Çevik ve diğer yetkililer tarihi okul binası önünde poz verdikten sonra öğretmenler odasına geçti. Büyükelçi Çevik burada Encümen Heyeti Başkanı Ahmet Arif, okul müdürü Tunalp Mehmet ve Müdür Yardımcısı Markos Hristodulopulos’dan okulla ilgili bilgi aldı. Büyükelçi Halit Çevik okulu da gezerek bilgi aldı.

GÜMÜLCİNE TÜRK GENÇLER BİRLİĞİ ZİYARETİ
Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Yaşar Halit Çevik ve eşi Nihal Çevik daha sonra Gümülcine Türk Gençler Birliği’ni (GTGB) ziyaret etti. Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı ile eşi Hülya Akıncı’nın eşlik ettiği Çevik çifti, GTGB Başkanı Necat Ahmet ve diğer yöneticiler tarafından karşılandı. GTGB Başkanı Necat Ahmet burada yaptığı konuşmada derneğin geçmişi ve şu anda yaptığı çalışmalar hakkında bilgi vererek, büyükelçi Çevik’e ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Daha sonra konuşan Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı ise büyükelçi Halit Çevik’in daha önce de Atina’da görev yaptığını belirterek, kendisinin birçok görevi başarıyla üstlenen Türk Hariciyesi’nin en tecrübeli diplomatlarından biri olduğunu söyledi.

Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Yaşar Halit Çevik de konuşmasına kendisine gösterilen ilgiye teşekkür ederek başladı. Batı Trakya’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükelçi Çevik, “Buradaki soydaşlarımız bizimle Yunanistan arasında en önemli bağlardan bir tanesi. İki ülke arasında sağlam ve aynı zamanda huzurlu olduğu sürece de kuvvetli bir bağ oluşturmaktadır. Nasıl ki İstanbul’daki Rumlar bizim asli vatandaşımız ise sizler de Yunanistan’ın asli vatandaşlarısınız” dedi.

BÜYÜKELÇİ ÇEVİK: “TÜRK – YUNAN İLİŞKİLERİNİN SAĞLAMLILIĞINA İNANAN BİR HARİCİYECİYİM”
Kültürün ve tarihi bağların güçlenmesinin sayısısız katkıları olduğunu ifade eden Büyükelçi Çevik şöyle dedi: “Biz sizleri gözlüyoruz. Arkanızda olmaya çalışıyoruz. Dertlerinize çare olmaya çalışıyoruz. Bunu tabii ki Yunanistan’la birlikte yapabiliriz. Ben uzun meslek hayatımda Yunanistan konusuyla hep ilgilendim. Tüm konularla ilgilendim. Türk – Yunan ilişkilerin sağlamlılığına, olumluluğuna inanan bir Türk Hariciye mensubuyum. Bu inançla buradaki görevime devam ediyorum. Atina’daki Yunanlı dostlarımızla aynı anlayış içinde çalışma azmindeyim. Sizlerin burada sorunlarınız var. Bunlar çözülmesi gereken sorunlar. Bunların çözüm yolları belli. Hem iki ülke arasında anlaşmalarla tescil edilmiş haklarınız var. Avrupa ailesinin bir parçası olmaktan kaynaklanan haklarınız var. Yunanistan’ın Avrupa Birliği üyesi olmasından doğan haklarınız var. Bunların elde edilmesi, burada Yunanistan’da mutlu Yunan vatandaşları olarak, ama Türk kültürüne, Türk toplumunun değerlerine bağlı insanlar olarak yaşamanız en büyük dileğimiz, arzumuzdur. Bunun için elimizden geleni tabii ki yapmaya çalışacağız.”

Yapılan konuşmalardan sonra müzisyen Gönen Molla ile Ayşe Doğancalı iki türkü seslendirirken, Dinkler Hanımeli Derneği Korusu da mini bir konser verdi.

GÜMÜLCİNE MÜFTÜSÜ İBRAHİM ŞERİF’İ ZİYARET
Büyükelçi Çevik daha sonra Gümülcine Müftülüğü’ne geçerek, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’le görüştü. Çevik ve beraberindekiler burada müftü İbrahim Şerif ve Rodop ilinden din adamları tarafından karşılandı. Çevik ve beraberindekiler burada bir süre Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’le görüştü.

Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup