Anasayfa


12-07-2017
SİRİZA milletvekillerinden SÖPA derneklerine cevap
Rodop ve İskeçe’deki SİRİZA milletvekilleri, SÖPA mezunu öğretmen derneklerinin açıklamasına cevam verdiler.
12 Temmuz 2017 Çarşamba

SİRİZA patisi üyesi vekiller, geçtiğimiz günlerde kendilerine yönelik eleştirilere cevap veren Gümülcine ve İskeçe’deki SÖPA Mezunu Öğretmen Derneklerinin ortak açıklamasından sonra ikinci bir açıklama yayınladılar.

Rodop ve İskeçe’deki SİRİZA milletvekilleri Ayhan Karayusuf, Mustafa Mustafa, Hüseyin Zeybek, Grigoris Stogiannidis ve Stathis Yannakidis imzasıyla yayınlanan açıklama şöyle:

“İskeçe ve Rodop - Evros illeri SÖPA mezunları derneklerinin Rodop ve İskeçe milletvekilleri olarak yayınlamış olduğumuz basın açıklamasının özü olan diyalog ve Azınlık Eğitim seviyesinin artırılması görüşlerimizi saptırarak, yayınlamış oldukları cevapta onları hedef aldığımızı ve susturmaya çalıştığımızı öne sürmüşlerdir. Bu tarz yaklaşımlar bizim siyasi görüşümüzün DNA’sına aykırı olduğu için bu görüşleri kabul etmemiz mümkün değildir.

Dernek yöneticilerinin yayınlamış olduğumuz basın bildirisini iyi okumadıkları ve farklı yorumladıkları anlaşılmaktadır. Azınlık Eğitim seviyesinin iyileştirilmesi için gereken diyaloğa ve Azınlık Eğitimini ilgilendiren gerçek sorunların çözülmesine olumlu yaklaşmamaktadırlar.

Diğer Azınlık kuruluşlarının da verdikleri tepki düşündürücüdür.
Eğitim yılının sona ermesiyle birlikte SÖPA derneklerinden beklentimiz eğitim öğretim yılının değerlendirilmesinin yapılması ve önerileriyle eğitime katkıda bulunmalarıydı. Fakat Dernekler olayları politize etmeyi tercih etmişlerdir.

Bir kez daha hatırlatmak isteriz ki, Siriza Milletvekilleri olarak, gerek muhalefet gerekse iktidar dönemimizde Azınlık Eğitimi ve Azınlığımızı ilgilendiren diğer kronikleşmiş sorunların çözümü için var gücümüz ile mücadele etmekteyiz. Partimiz her zaman haklı mücadeleden yana olmuştur. Hiçbir zaman sendikal mücadeleyi susturma yoluna gitmemiş aksine desteklemişizdir.

Azınlık Eğitimi ile ilgilenen her kurumun kendi çıkarlarını ve ihtiraslarını bir tarafa bırakarak asıl hedefleri Azınlık Eğitiminin seviyesinin artırılması olmalı ve bunun için mücadele etmelidir.

Plansız ve diyalogsuz bir şekilde Azınlık okullarının birleştirilmesiyle kapanmasına karşı olduğumuzu bir kez daha belirtmek isteriz.
SÖPA yöneticilerini ve bizi kınayan Azınlık Kurumlarını ilk basın açıklamamızı tekrar dikkatlice okumalarını önermekteyiz.

Son olarak, hep birlikte kişisel, politik ve sendikal çıkarları bir tarafa bırakıp samimiyetle Azınlık Eğitimi sorunlarının çözümü için mücadele etmeliyiz.”


Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup