Anasayfa


13-07-2017
Necmettin Hüseyin: “Batı Trakya’da değişen bir şey yok”
Türkiye’deki Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Necmettin Hüseyin yayınladığı açıklamayla, eyalet eğitim müdürünün üç azınlık okulunu daha kapatma kararını kınadı.
13 Temmuz 2017 Perşembe

Dernek Başkanı Necmettin Hüseyin’in açıklaması şöyle:

“Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Av. Necmettin Hüseyin, Bölge Eğitim Müdürü Panayotis Keramaris’in 11 Temmuz 2017 tarihli kararı ile Batı Trakya’da üç azınlık ilkokulunun daha öğrenci yetersizliği gerekçe gösterilerek 2017 – 2018 eğitim öğretim döneminde kapatılmasına tepki göstererek yazılı bir basın açıklaması yayınladı.

Hüseyin “Batı Trakya’da değişen bir şey yok, değişen tek şey sorunların kartopu gibi büyümesi ve Batı Trakya Türk toplumunu altına alacak bir çığ’a dönüşmesidir.

Bölge Eğitim Müdürü Panayotis Keramaris’in 11 Temmuz 2017 tarihinde yayınladığı karara göre Rodop ilindeki Karakurcalı – Krovili Azınlık İlkokulu, Kızılağaç – Ragada Azınlık İlkokulu ve Evros ilindeki Kütüklü – Mikrakion Azınlık İlkokularının 2017-2018 Eğitim-Öğretim döneminde öğrenci yetersizliği gerekçesi ile kapatıldığını kamuoyuna duyurdu.

Dün olduğu gibi bu günde Yunanistan Başbakanı sayın Çipras’a bir kez daha seslenmek istiyorum. Sayın Başbakan, Yunanistan Devletinin 24 Temmuz 1923’te altına imza attığı uluslar arası Lozan Antlaşması’nın 36 – 45 arası maddelerinde Batı Trakya Türk Azınlığının tüm hakları tarafınızdan kabul edilmiş ve her türlü güvence ile imzası olan diğer devletler tarafından da garanti edilmiş iken?

21. yüzyılda, demokrasinin beşiği olduğunu iddia eden bir coğrafyada, insan hakları savunucusu olduğunu beyan eden sosyal demokrat bir iktidarın hükümet ettiği bir dönemde, ulusalar arası bir antlaşma ile hakları garanti altına alınmış bir azınlık toplumuna temel insan haklarına göre bile yapılmayacak ayrımcılık ve baskıların yapılmasını şiddetle kınıyorum. İnsanlığın temel haklarından olan eğitim hakkının, Batı Trakya Türk Azınlık mensubu çocuklarının elinden alınması ve faşizan kararlarla gasp edilmesi kabul edilemez.

Bizler Batı Trakya Türk Azınlığı olarak geçen yıl kapatılan dokuz Batı Trakya Türk Azınlık Okulunun önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde açılmasını beklerken, bu yıl da üç azınlık ilkokulunun daha kapatılması ile karşı karşıyayız.

Yunan Eğitim Bakanlığından, bölge eğitim müdürü tarafından alınan ve uluslar arası Lozan Antlaşmasına göre hak gaspı olan bu kararın gözden geçirilmesini ve derhal geri çekilerek, Batı Trakya Türk Azınlık mensubu çocuklarının elinden alınan eğitim haklarının geri iadesini devletimiz Yunanistan Cumhuriyeti Hükümetinden, iki komşu toplum arasında barış köprüsü görevi gören, Batı Trakya Türk Azınlığı adına talep ediyorum” dedi.”


Haberler


ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi’nin bina sorununun çözümü için başbakana bektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor