Anasayfa

17-07-2017
YAKA IKE'den Amerika ziyareti...
Gümülcine'deki YAKA IKE Kiraz Paketleme Tesisi, Amerika Birleşik Devletleri'nin farklı eyaletlerinde kiraz paketleme tesislerini ziyaret etti.
17 Temmuz 2017 Pazartesi

Konuyla ilgili olarak YAKA IKE'den yapılan açıklama şöyle:

"Washington eyaletinde 6 farklı kiraz paketleme tesisini ziyaret eden Levent SADIK AHMET, aynı zamanda dünyanın ikinci ve tek çatı altındaki en büyük paketleme kapasitesine sahip olan tesisle işbirliğini değerlendirdi.

YAKA IKE; sadece Yunanistan kirazı ile değil, diğer ülkelerden de kiraz alıp-satma hedefine çok yaklaştığını ifade etti.

Aynı zamanda dünyanın tek çatı altındaki en büyük elma boylama tesisini de ziyaret eden Levent SADIK AHMET, çok verimli toplantılar gerçekleştirildiğine değindi.

Elma boylama tesisi; 365 gün, 20 saat çalışmakta ve milyonlarca elma boylanıp, paketlenip dünyanın her tarafına satılmaktadır.

Bu vizyonla çalışma arzusunda olduklarına değinen Levent SADIK AHMET, önümüzdeki kiraz sezonuna daha dinamik ve farklı pazarlara girme hedefleri olduğunu ve şimdiden bunun üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

Biz her zaman üreticimizin yanında olacağız, ancak doğru meyveyi üretmemiz gerek.

Bölgede yeni bahçe kurulumları ile ilgili ciddi talep gelmektedir. Toprak analizi ve doğru fidan dikimi ile en geç 3 yılda verim alınıyor vurgusu yapan Levent SADIK AHMET, yıllardır konuşulan alternatif tarım şansı artık oluştuğunu belirtti.

Dünya standartlarında üretim yaptığımız zaman herkes daha çok kazanır.

Klasik üretim modellerinden uzaklaşıp, modern tarım ve hedef pazarlara göre üretim yapmamız gerekli, aksi takdirde daha ucuz ve sürekliliği olmayan pazarların tedarikçisi konumundan hiçbir zaman kurtulamayız.

YAKA IKE; Uluslararası standartlara sahip olan bir tesis ve bu yolda çalışmalarına devam edecektir."

Haberler


Makul reddedilebilirlik: Vekil güçlerin sinsi gözdağı taktikleri

Bir gencin Real Madrid hayaline destek

İskeçe Azınlık Lisesi öğrencileri için muhteşem mezuniyet töreni

İstanbul’daki Muharrem ayı iftarına Batı Trakya’dan katılım

Hürriyet’in gündeminde Batı Trakya: ’Heybeliada’da umut, Batı Trakya’da kriz’

Yaz aylarının gelmesiyle trafik yoğunluğu arttı

ABTTF’den Çınar Camii davası kararına tepki

Dedeağaç – Midilli uçak seferleri için önemli adım

Yunanistan’da doğum oranları 2025’te geriledi

Çınar davası sanıklarından ortak açıklama

SEÇEK Derneği’nin yeni başkanı Hasan Bekirusta

Zeybek’ten Egnatia Otoyolu geçiş kartları için bakanlığa soru önergesi