Anasayfa

20-07-2017
Tarım Araştırma Enstitüsü yeşil kurt uyarısında bulundu
Merkezi Gümülcine'de bulunan Tarım - Hayvancılık Araştırma Enstitüsü, Rodop İlinde Yeşil Kurt nüfusunun yüksek olduğunu ve buna karşı çiftçilerin önlem alması gerektiğini belirten bir duyuru yayınladı.
20 Temmuz 2017 Perşembe

Tarım- Hayvancılık Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle: "Batı Trakya çapında kurmuş olduğumuz kapanlarda, yapılan sayımlar sonucunda özellikle pamuk, tütün ve bamya ürünlerine zarar yapan, Yeşil Kurt nüfusunda yüksek yoğunluk gözlemlenmektedir.

Özellikle Kalfa - Omurluköy - Sirkeli - Basırlıköy ve Kozlukebir ile Ircan - Salmanlı ekseninde sözkonusu böcek nüfusunun daha bir yoğun olduğu anlaşılmaktadır.

Üreticilerimiz; çalıştıkları ziraat mühendisinin önereceği tarımsal ilacı en kısa sürede uygulamaları tavsiye edilmektedir.
Özellikle tütün ve bamyada, uygulamadan sonra bekleme sürelerine mutlaka uyulmalı, kısa etki süreli ilaç tercih edilmelidir."

Haberler


Özgür Ferhat, Dijital Müşteri Kayıt Zorunluluğunu meclis gündemine taşıdı

Gümülcine ve İskeçe Müftülerinden Leman dergisine tepki

Girit Adası’ndaki yangın yerleşim yerine sıçradı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis Libya’ya gidiyor

Topsidis Rodop ilindeki çalışmaları anlattı

Ülke genelinde peş peşe orman yangınları!

Rodop ilinde yüksek yangın riski!

Yassıköy Belediyesinin 2024 Faaliyet Raporunu açıklandı

SİRİZA’nın yeni Merkez Komitesi üyeleri belli oldu

Zeybek ve Hacıgene arasında “azınlık okulu” tartışması

Habipoğlu: “AİHM kararı görmezden geliniyor”

Dışişleri Bakanı Yerapetritis İranlı mevkidaşıyla telefonda görüştü