Anasayfa


20-07-2017
Öğretmenler Birliği üç azınlık okulunun kapatılmasına tepki gösterdi
Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği (BTTÖB) kapatılan azınlık okulları ile ilgili bir açıklama yayınladı.
20 Temmuz 2017 Perşembe

BTTÖ. Birliği tarafından yayınlanan açıklama şöyle:

“Doğu Makedonya Trakya Eyalet Eğitim Müdürü Panayotis Keramaris imzasıyla 11 Temmuz 2017 Salı günü yayımlanan karar uyarınca yine üç azınlık okulumuz kapatılıyor. Rodop iline bağlı Karakurcalı ve Kızılağaç azınlık ilkokulları ile Meriç iline bağlı Kütüklü azınlık ilkokulunun öğrenci azlığı gerekçesiyle kapatılacağını üzülerek öğrendik. Daha önce kapatılan okullarımızda olduğu gibi ne azınlık yetkilileri ne de velilerle istişare edildi. Yine azınlık okullarının özel statüsü dikkate alınmadan üç azınlık okulumuzun sessiz sedasız zillerinin susturulmasına tepkiliyiz ve bu tutumu kınıyoruz.

Bölgemizin iktidar milletvekilleri tarafından bu yıl azınlık okullarının kapatılmayacağına dair yapılan açıklama bizleri umutlandırmış ve yüreğimize su serpmişti. Ancak sonuç yine hüsran oldu.

Öğrenci azlığı gerekçesiyle geçici olarak kapatıldığı söylenen okullarımızın bir daha asla açılmayacağı gerçeği Evros iline bağlı Musaköy azınlık ilkokulunun yeterli sayıda öğrenci sayısına ulaşması ile ortaya çıktı. Devletin bu hususta samimi olmadığını hep birlikte yaşayarak görüyoruz. Musaköy azınlık okulunda 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında 13 öğrenciye ulaşılması ve velilerin okullarının açılması yönünde ısrarlı taleplerine rağmen olumlu yanıt verilmiyor.

Azınlık okullarının bir bir kapatılması, azınlığımızın geleceği açısından son derece endişe vericidir. Hepimizin her azınlık bireyinin bu hususta kafa yorması elzemdir. Çocuklarımızı azınlık okullarına göndermeyerek, dolaylı olarak bu okul kapanmalarına olanak sağlayan azınlık mensuplarını da bir kez daha ciddiyetle düşünmeye davet ediyoruz.

Azınlık okullarının öğrenci azlığı sebebiyle kapatılması, taşıma sistemi ile çocuklarımızın başka okullara taşınarak çok sınıflı okulların oluşturulması maalesef eğitim kalitesini yükseltmiyor. Bu hususta eğitim alanında tüm yetkililere azınlık okullarında eğitim kalitesini yükselmek için farklı çalışmalar yapmak gerektiğini hatırlatıyoruz. Bunun yapılması için de azınlık mensupları ile istişare edilmesi gerektiğinin bir kez daha altını çiziyoruz.”



Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup