Anasayfa

20-07-2017
Öğretmenler Birliği üç azınlık okulunun kapatılmasına tepki gösterdi
Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği (BTTÖB) kapatılan azınlık okulları ile ilgili bir açıklama yayınladı.
20 Temmuz 2017 Perşembe

BTTÖ. Birliği tarafından yayınlanan açıklama şöyle:

"Doğu Makedonya Trakya Eyalet Eğitim Müdürü Panayotis Keramaris imzasıyla 11 Temmuz 2017 Salı günü yayımlanan karar uyarınca yine üç azınlık okulumuz kapatılıyor. Rodop iline bağlı Karakurcalı ve Kızılağaç azınlık ilkokulları ile Meriç iline bağlı Kütüklü azınlık ilkokulunun öğrenci azlığı gerekçesiyle kapatılacağını üzülerek öğrendik. Daha önce kapatılan okullarımızda olduğu gibi ne azınlık yetkilileri ne de velilerle istişare edildi. Yine azınlık okullarının özel statüsü dikkate alınmadan üç azınlık okulumuzun sessiz sedasız zillerinin susturulmasına tepkiliyiz ve bu tutumu kınıyoruz.

Bölgemizin iktidar milletvekilleri tarafından bu yıl azınlık okullarının kapatılmayacağına dair yapılan açıklama bizleri umutlandırmış ve yüreğimize su serpmişti. Ancak sonuç yine hüsran oldu.

Öğrenci azlığı gerekçesiyle geçici olarak kapatıldığı söylenen okullarımızın bir daha asla açılmayacağı gerçeği Evros iline bağlı Musaköy azınlık ilkokulunun yeterli sayıda öğrenci sayısına ulaşması ile ortaya çıktı. Devletin bu hususta samimi olmadığını hep birlikte yaşayarak görüyoruz. Musaköy azınlık okulunda 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında 13 öğrenciye ulaşılması ve velilerin okullarının açılması yönünde ısrarlı taleplerine rağmen olumlu yanıt verilmiyor.

Azınlık okullarının bir bir kapatılması, azınlığımızın geleceği açısından son derece endişe vericidir. Hepimizin her azınlık bireyinin bu hususta kafa yorması elzemdir. Çocuklarımızı azınlık okullarına göndermeyerek, dolaylı olarak bu okul kapanmalarına olanak sağlayan azınlık mensuplarını da bir kez daha ciddiyetle düşünmeye davet ediyoruz.

Azınlık okullarının öğrenci azlığı sebebiyle kapatılması, taşıma sistemi ile çocuklarımızın başka okullara taşınarak çok sınıflı okulların oluşturulması maalesef eğitim kalitesini yükseltmiyor. Bu hususta eğitim alanında tüm yetkililere azınlık okullarında eğitim kalitesini yükselmek için farklı çalışmalar yapmak gerektiğini hatırlatıyoruz. Bunun yapılması için de azınlık mensupları ile istişare edilmesi gerektiğinin bir kez daha altını çiziyoruz."



Haberler


Tempi tren faciası davası başlıyor: 36 sanık hakim karşısında

Gümülcine’de silahlı soygun girişimi: Bir kişi yakalandı, bir şüpheli aranıyor

Alkol ve sigara satışında dijital yaş doğrulama sistemi

Midilli’de şap alarmı: Hayvancılık ürünlerine kapsamlı yasaklar getirildi

Atina’da emekliler zam talebiyle sokağa çıktı

Rodop ilinde tarımın geleceği Gümülcine’deki kongrede tartışılacak

Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti İskandinav pazarına açılıyor

ABTTF’den 21 Mart mesajı: “Irkçılık ve ayrımcılık devam ediyor”

Gümülcine’de “Müzik Birleştirir” konseri

Büyükelçi Çağatay Erciyes’ten Batı Trakya’ya bayram ziyareti

Başkonsoloslukta bayram coşkusu

Plastik kapaklar umuda dönüşüyor