Anasayfa


02-08-2017
Türk turistlerin Yunanistan’a akını devam ediyor.
Türk turistlerin Ağustos ayında da Yunanistan’a olan ilgisi devam ediyor.
2 Ağustos 2017 Çarşamba

Kurban Bayramı’nda Türk turistlerin adalar başta olmak üzere Yunanistan’ı yoğun bir şekilde tercih edecekleri bildirildi.

Kurban Bayramı tatili için yerli turistlerin rezervasyon taleplerinde yurt dışında Yunanistan en önemli destinasyonlar arasında yer alıyor.

Yunanistan'ın Kos Adası merkezli depremin Güney Ege ve Yunan adaları turlarına talebi etkilemedi.

Türkiye’deki yurt dışı turlarda sezon ve tatilin çok uzun olmaması dolayısıyla 3 ve 4 gecelik Avrupa turları, özellikle İtalya, İspanya, Fransa'nın güneyi, Orta Avrupa turları ve kuzey bloku ülkeleri oldukça popüler. Aynı zamanda Küba, Güney Amerika, Amerika, Hindistan-Nepal turları ise uzak destinasyonlar arasında en çok tercih edilen bölgeler. Gemi turlarında ise Yunan Adaları, Akdeniz ve Nehir turu programları en çok talep gören ürünlerin başında geliyor.

- DEPREM İPTALLERİ KÜÇÜK ORANLARDA KALDI

Yunanistan'ın Kos Adası merkezli depremden sonraki hafta, özellikle Bodrum, Datça ve Marmaris'e gidecek tatilcilerin kısa süreli tedirginlik yaşadığını ve küçük oranda iptaller olduğunu ifade etti.

Deprem sonrası yapılan açıklamaların da etkisiyle Güney Ege'ye yönelik kaygıların yatıştığını belirten tur operatörü Okya Temeller, "Bayram döneminde deprem endişesi ile tercih değiştirecek önemli bir tatilci kitlesi beklemiyoruz. Yurt dışı turlarda kısa süreli bir şüphe oluşsa da herhangi bir iptal ya da talep düşüklüğü yaşanmadı." diye konuştu.

Pronto Tour Kurumsal İletişim Müdürü Mehmet Güneli de bayram turlarında yerli turistlerin yurt dışında ağırlıklı olarak Orta Avrupa'da Budapeşte, Viyana ve Prag'a ilgi duyduğunu, ayrıca, İtalya, İspanya, Balkanlar, Yunanistan, Benelüks ülkeleri ve Endülüs-Portekiz'in de ilgi gören rotalar arasında olduğunun altını çizdi.

"DEPREM SONRASI PANİK HALİ AŞILDI "

Yunanistan'ın Kos Adası merkezli depremin ardından taleplerde kısa süreli bir etkilenme olduğuna da değinen Güneli ancak hasarın büyük olmadığının görülmesinin ardından panik halinin aşıldığını söyledi.

Güneli, "Bazı iptaller olduğunu duyduk ancak biz iptal almadık. Yunan adaları bayramda da talep görmeye devam ediyor. İlginin yüksek olduğunu görüyoruz." diye konuştu.

Haberler


1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Özgür Ferhat’tan 1 Mayıs kutlaması

İTB Gençlik Buluşmaları’ndan ‘Memleketimi Tanıyorum’ projesi

Gümülcine Eski Başkonsolosu Şükrü Tufan hayatını kaybetti

Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu