Anasayfa

04-08-2017
SEÇEK Derneği Başkanı Mesut Şerif'ten açıklama...
SEÇEK Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Mesut Şerif yayınladığı açıklamada dernek başkanlığını bırakmaya hazır olduğunu belirtti.
4 Ağustos 2017 Cuma

Mesut Şerif açıklamasında "Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığının birlik ve beraberleğini bozmak isteyen kesim tarafından hedef gösterilip, 7 asırdır var olmayan, lafı bile edilmeyen kardeş kavgasını başlatmaya çalıştığını farkettiğim için, bu olayların daha fazla uzamaması adına geri çekilmeye ve başkanlığı bırakmaya hazır olduğumu belirtirim." ifadelerini kullandı.

SEÇEK Derneği Başkanı Mesut Şerif'in açıklaması şöyle:

"Öncelikle SEÇEK yağlı güreşleri ve kültürel etkinliklerine yöremiz halkı ve Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığından gelen yoğun katılım için tüm halkımıza, gelenlere, gelemeyip te bize gönülden destek verenlere teşekkürü bir borç bilirim.

Derneğimizin yanında olup dostluk, eşitlik, kardeşlik, birlik ve beraberlik mesajları veren tüm halkımıza en içten şükranlarımı sunarım.

Topluma hizmet adına çıkmış olduğum bu yolda en iyi şekilde faydalı olmaya, kültürel zenginliklerimizi gerek Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı, gerekse tüm dünyaya tanıtmaya ilişkin projeler ile devam etmeye çalıştım. Lakin toplumun buna daha hazır olmadığını ve bazı hassas noktalarda ikilem yaratacağını gördüğüm, biz Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığının birlik ve beraberleğini bozmak isteyen kesim tarafından hedef gösterilip, 7 asırdır var olmayan, lafı bile edilmeyen kardeş kavgasını başlatmaya çalıştığını farkettiğim için, bu olayların daha fazla uzamaması adına geri çekilmeye ve başkanlığı bırakmaya hazır olduğumu belirtirim.

En kısa zamanda derneğimiz yönetim kurulu bir açıklama yayınlayacaktır."

Haberler


Liverpool’un yıldız futbolcusu Diogo Jota trafik kazasında hayatını kaybetti

Özgür Ferhat, Dijital Müşteri Kayıt Zorunluluğunu meclis gündemine taşıdı

Gümülcine ve İskeçe Müftülerinden Leman dergisine tepki

Girit Adası’ndaki yangın yerleşim yerine sıçradı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis Libya’ya gidiyor

Topsidis Rodop ilindeki çalışmaları anlattı

Ülke genelinde peş peşe orman yangınları!

Rodop ilinde yüksek yangın riski!

Yassıköy Belediyesinin 2024 Faaliyet Raporunu açıklandı

SİRİZA’nın yeni Merkez Komitesi üyeleri belli oldu

Zeybek ve Hacıgene arasında “azınlık okulu” tartışması

Habipoğlu: “AİHM kararı görmezden geliniyor”