Anasayfa


11-06-2015
ERT iki yıl sonra geri geldi...
Memorandum uygulamaları çerçevesinde Andonis Samaras başbakanlığındaki bir önceki hükümet tarafından kapatılan Yunanistan Radyo Televizyon Kurumu (ERT) iki yıl sonra yeniden açıldı.
11 Haziran 2015 Perşembe

Atina’nın Agia Paraskevi bölgesinde bulunan ERT genel merkezine dün ERT amblemi tekrar dikilirken, iki yıl sonra ERT’in yerine açılan NERIT kanalı da tarihe gömüldü.

2013 yılının 11 Haziran akşamı hükümetin aldığı bir kararla kapatılan ERT, kapatıldığı günün yıldönümünde yeniden seyircisiyle buluştu. ERT, 11 Haziran Perşembe sabahı geri döndü. Yunan ulusal marşıyla açılan kanalın ilk programını gazeteciler Nikos Angelidis ve Vasiliki Hayna gerçekleştirdi. Programın ilk davetlisi ise meclis başkanı Zoi Konstandopulu oldu. Kanalın ilk programına önde gelen hükümet yetkilileri de katıldı.

Öte yandan ERT3’ün Selanik’te bulunan tesislerini ERT Başkanı Dionisis Tsaknis ve şirketin CEO’su Lambis Tagmatarhis ziyaret etti. İkili, ERT’in eski çalışanlarıyla bir araya gelerek, ERT3’ün de yeniden çalışması konusunu görüştüler.

ERT’in açılmasıyla, kuruma bağlı tüm radyo kanalları ile bölgesel radyo istasyonlarının da resmi bir şekilde yayına başladığı ifade edildi.

Kapandığı sırada 2.600 çalışanı bulunan ERT’in yeniden açılmasını öngören kararla birlikte eski işine dönmek isteyen 1.665 kişinin dilekçe verdiği bildirildi.

ATİNA’DA BÜYÜK KONSER

Bu arada 2013 yılı Haziran ayında ERT’in kapatılmasıyla Agia Paraskevi’de başlatılan direnişin yapıldığı yerde büyük bir konser gerçekleştirilecek. Konsere ülkenin ünlü sanatçılarının katılacağı açıklandı.




Haberler


ABD Dışişleri Bakanlığının 2023 Yunanistan İnsan Hakları Raporu yayımlandı

Batı Trakya Türk heyeti AGİT toplantısına katıldı

Avrupa Parlamentosu, AB’nin yeni mali kurallarını onayladı

Celal Bayar Azınlık Lisesi ‘Matematik Festivali’ne katıldı

Demokratik Güç Listesi: ‘Yerel kaynaklara ve genç yeteneklere destek olun’

Topsidis doludan zarar gören köyleri ziyaret etti

Girit’te Suda Deniz Üssü yakınlarındaki ormanlık alanda yangın çıktı

Mucize Tiyatrosu ayakta alkışlandı

Kipi Gümrük Kapısının iyileştirilmesi projesi için ilk adım atıldı

Türkiye ile Yunanistan arasında Güven Artırıcı Önlemler Toplantısı

Olimpiyat ateşi Batı Trakya’dan geçti

Caner İmam doludan zarar gören köyleri ziyaret etti