Anasayfa

04-08-2017
Türkiye Mezunları web sitesi açıldı
Türkiye'deki Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın (YTB) Türkiye’de okumuş öğrencilere yönelik hazırladığı "Türkiye Mezunları web sitesi" yayına girdi.
4 Ağustos 2017 Cuma

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) Türkiye’de eğitim almış öğrencilere yönelik hazırladığı "Türkiye Mezunları Web Sitesi / www.turkiyemezunlari.gov.tr" açıldı.

YTB’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'deki üniversitelerden mezun olan dünyanın dört bir yanındaki tüm öğrencileri bir araya getirmek maksadıyla kurumun hazırladığı "Türkiye Mezunları web sitesi" yayına başladı.

Türkiye'de eğitim almış mezunlara bir araya gelebilecekleri dinamik ve interaktif bir platform sunan YTB, mezunların Türkiye’de kurdukları bağları daha da kuvvetlendirmelerine imkan sağlayacak.

Web sitesi, hem Türkiye mezunlarının birbiriyle hem de Türkiye ile bağlarını koruyarak daha da güçlendirmeyi hedefliyor.

Bu sayede, Türkiye mezunlarının Türk dili ve kültürüyle bağları sürdürülerek, ülkeler arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Site, hem Türkiye’den mezun olan hem de hala eğitimine devam eden öğrencilerin kullanımına açık olacak.
Ayrıca uluslararası etkinlikler, bölgesel projeler ve mezun buluşmaları gibi etkinliklerin yanı sıra Türkiye mezunlarına yönelik iş ve kariyer fırsatları da siteden duyurulacak.

Türkiye mezunları, sitede Türkiye'deki eğitim süreçlerine dair tecrübelerini aktardıkları "mezun hikayelerini" de paylaşabilecek.

Öğrenciler, "www.turkiyemezunlari.gov.tr" adresinden üyelik kaydı oluşturarak ilgili güncel haber ve duyuruları takip edebilecek, kariyer imkanlarından yararlanabilecek.

Ayrıca Facebook, Twitter ve Instagram uygulamalarında "TurkeyAlumni" kullanıcı adıyla yer alan Türkiye Mezunları hesaplarında da ilgili ilan ve duyuruların paylaşımı yapılıyor.

Haberler


Tempi tren faciası davası başlıyor: 36 sanık hakim karşısında

Gümülcine’de silahlı soygun girişimi: Bir kişi yakalandı, bir şüpheli aranıyor

Alkol ve sigara satışında dijital yaş doğrulama sistemi

Midilli’de şap alarmı: Hayvancılık ürünlerine kapsamlı yasaklar getirildi

Atina’da emekliler zam talebiyle sokağa çıktı

Rodop ilinde tarımın geleceği Gümülcine’deki kongrede tartışılacak

Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti İskandinav pazarına açılıyor

ABTTF’den 21 Mart mesajı: “Irkçılık ve ayrımcılık devam ediyor”

Gümülcine’de “Müzik Birleştirir” konseri

Büyükelçi Çağatay Erciyes’ten Batı Trakya’ya bayram ziyareti

Başkonsoloslukta bayram coşkusu

Plastik kapaklar umuda dönüşüyor