Anasayfa


07-08-2017
Yunanistan sahillerinde denizanası endişesi
Korint ve Patras sahillerini istila eden milyonlarca irili ufaklı denizanası, tatilcilerin denize girmesini engellerken, yüksek sezonda yaşanan bu durum turizmcileri de endişelendiriyor.
7 Ağustos 2017 Pazartesi

Yunanistan'da bazı bölgelerdeki sahilleri haftalardır istila eden milyonlarca irili ufaklı denizanası, hükümeti önlem almaya iterken tatilcileri ve turizmcileri de kaygılandırıyor.
Deniz analarından en çok görüldüğü Atina'nın güneyindeki Korint ve Patraikos körfezlerinde turizm sektörü, sezonun en hareketli döneminde olumsuz etkileniyor.
Basına yansıyan haberlerde, turistleri deniz girmekten alıkoyan deniz analarının ağırlığının beş kiloya kadar ulaşabildiği belirtiliyor.


- "Aşırı avlanma ve çevre kirliliğinin sonucu"

Korint Ekoloji Dernekleri Birliği Genel Sekreteri Dimos Angelopulos, "Denizanası istilasının sebepleri iklim değişikliği, aşırı avlanma ve çevre kirliliği. Maalesef bu konularda gerekli hassasiyet gösterilmiyor." diye konuştu.
Angelopoulos, bazı balık türlerinin ve deniz kaplumbağalarının, denizanasının doğal avcıları olduğuna dikkati çekerek, bu türlerin sayılarının aşırı avlanmadan azaldığını, sadece nisan ayı başında 4 günde 100 ton palamut avlandığını ifade etti.
Öte yandan bölgede çevre kirliliğinin arttığına değinen Angelopulos, bir metal fabrikasının yaklaşık 200 bin ton atığını körfeze boşalttığını, arıtma tesislerinin yetersizliği dolayısıyla denizde kirlilik oluştuğunu söyledi.
Mora Eyaleti Valiliği Korint Ticaret ve Turizm Sorumlusu Yorgos Starfas da körfezlerdeki denizanası sorununun büyüklüğü konusunda yeterli veri bulunmadığını dile getirerek, olayın basında abartıldığını savundu.
Starfas, durumun iddia edildiği kadar büyük bir sorun oluşturmadığını kaydederek, "Turizme bir etkisi varsa bile bunun çok küçük olduğunu düşünüyorum." dedi.
Konunun basında yer alması üzerine açıklamada bulunan Yunanistan Çevre Bakanı Vekili Sokratis Fammelos, bu durumun çevre kirliliğinden kaynaklandığını ve orta vadeli önlemler alınacağını ifade etmişti. Fammelos, bölgedeki turistik tesisler ve plaj açıklarına geçici yüzen ağlar gerilmesine izin veren düzenlemenin meclise sunulacağını açıklamıştı.

Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup