Anasayfa


21-08-2017
Musaköy okulunu geri istiyor!...
Meriç iline bağlı Musaköy sakinleri, okullarının yeniden açılmasını bekliyor.
21 Ağustos 2017 Pazartesi



Üç yıl önce öğrenci azlığı gerekçesiyle kapatılan Musaköy Azınlık İlkokulu’nun açılması için köylüler üç yıldır mücadele ediyor. Bu yıl 13 öğrenciye ulaşan Musaköy’de, köylüler okullarının yeniden açılması için yetkililerin harekete geçmesini bekliyor.

Şimdiye kadar üç kez okulun açılması için Doğu Makedonya Trakya Eyalet Eğitim Müdürlüğü’ne dilekçe veren Musaköylüler, öğrenci sayısının 13’e ulaşmasıyla iyice umutlandılar. “Okulumuzun bir an önce açılması için sabırsızlanıyoruz” diye konuşan öğrenci velilerinden Ersoy Ömer şunları ifade etti: “Okulların açılmasına çok az bir süre kaldı. Biz dilekçemizi eyalet eğitim müdürlüğüne vermiştik. Hem de Mayıs ayında vermiştik. Üzerinden uzunca bir süre geçti. Şimdiye kadar bir cevap alamadık. Öğrenci sayımız şu anda 13. Önümüzdeki yıl bu sayı artacak. Biz Musaköy olarak dilekçemize olumlu yanıt verilmesini ve okulumuzun bu Eylül ayında yeniden açılmasını bekliyoruz.”

“OKULUMUZUN ÇOCUK SESLERİYLE DOLACAĞI GÜNLERİ BEKLİYORUZ”

Sadece öğrenci ve velilerin değil, tüm köyün bu konuda büyük bir beklenti içinde olduğunu dile getiren Ersoy Ömer, “Yetkililer okullarımız kapatılırken, yeterli sayıya tekrar ulaşıldığı takdirde okulların yeniden açılacağını söylemişlerdi. Biz geçen sene 10 öğrenciyle dilekçe yaptık. Ondan önceki sene ise 9 öğrenciyle dilekçe verdik. Bu sene 13 öğrenciye ulaştık. Mayıs ayında dilekçemizi verdik. Sonuç olarak Eylül ayında okulumuzun açılmasını ve yeniden zil sesinin duyulmasını bekliyoruz. Okulumuzun yine çocuk sesleriyle dolacağı günleri sabırsızlıkla bekliyoruz.” diye konuştu.

Haberler


Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Özgür Ferhat’tan 1 Mayıs kutlaması

İTB Gençlik Buluşmaları’ndan ‘Memleketimi Tanıyorum’ projesi

Gümülcine Eski Başkonsolosu Şükrü Tufan hayatını kaybetti

Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi