Anasayfa


22-08-2017
ABTTF Başkanı Habipoğlu’ndan İbrahim Şerif ve Levent Sadık Ahmet ziyareti
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK) Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif’i makamında ziyaret etti. Yaz tatili dolayısı ile Batı Trakya’da bulunan ABTTF Başkanı Habipoğlu, 12 Haziran 2017’de gerçekleştirilen seçimlerde Danışma Kurulu Başkanı seçilen İbrahim Şerif’i tebrik etti.
22 Ağustos 2017 Salı



Şerif ile gerçekleştirdiği görüşmede Habipoğlu, 15 Nisan 2017 gerçekleştirilen ABTTF Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimler sonucunda ABTTF Başkanı seçildiğini ifade ederek bir önceki yönetimde yer alan beş kişinin de yeniden seçilerek güven tazelediklerini söyledi, beş kişinin ise ABTTF yönetimine ilk kez seçildiklerini aktardı. ABTTF Başkanlık Kurulu’na ilk kez seçilen isimlerin de yaşadıkları bölgedeki Batı Trakya Türk derneklerinde yıllardır görev yapmaları dolayısıyla tabanı iyi bildiklerini ifade etti. Habipoğlu, seçimlerin ardından ABTTF’nin aynı hız ve azim ile yoluna devam ettiğini kaydetti. Habipoğlu, ABTTF’nin yıl sonuna dek gerçekleştirmeyi planladığı çalışmalar hakkında Şerif’i bilgilendirdi.

Şerif ile Habipoğlu Batı Trakya Türk toplumunun dini özerkliğine yönelik engellemeleri görüştüler, bu çerçevede Seçilmiş Gümülcine Müftüsü olarak Şerif’e yönelik adli kovuşturmaları değerlendirdiler. Görüşmede Şerif ve Habipoğlu, Danışma Kurulu Başkanı olması dolayısıyla eğitim alanındaki sorunların yanı sıra Batı Trakya Türk toplumunun güncel sorunları da değerlendirdiler.

LEVENT SADIK AHMET’İN KİRAZ PAKETLEME TESİSİ ZİYARETİ

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, Batı Trakya Türk toplumunun lideri merhum Dr. Sadık Ahmet’in oğlu Levent Sadık Ahmet’in sahibi olduğu kiraz şoklama ve paketleme tesisi olan YAKA IKE’yi de ziyaret etti.

Levent Sadık Ahmet ile yaptığı görüşmede Halit Habipoğlu, uluslararası standartlara sahip YAKA IKE şirketini kurması dolayısıyla Ahmet’i tebrik ederek ekonomik kriz ortamında attığı bu cesur adımı takdir ile karşıladığını belirtti. Levent Sadık Ahmet’in işadamı olarak önceliğinin yalnızca para olmadığını ifade eden Habipoğlu, Ahmet’in bölgenin kalkınması ve Batı Trakya Türk toplumunun refah düzeyinin artırılmasına önem verdiğini belirtti. Babası Dr. Sadık Ahmet’in Batı Trakya Türk toplumunun maruz kaldığı baskı ve ayrımcılığa karşı çıkarak büyük bir mücadele verdiğini söyleyen Habipoğlu, Ahmet’in böyle bir babanın oğlu olarak kendisinin de Batı Trakya Türk toplumunun refahını artıracak adımlar atmasının çok sevindirici olduğunu ifade etti.

Levent Sadık Ahmet, YAKA IKE tesisini Habipoğlu’na gezdirerek dünya standartlarında üretim yapan kiraz şoklama ve paketleme tesisi kurduklarını söyledi. Şirket olarak amaçlarının üretici ile aralarında kazan-kazan ilişkisini doğru kurmak olduğunu söyleyen Ahmet, bunun için bölgedeki üreticilere budama ve ilaçlama eğitimleri ve seminerler verdiklerini belirtti. Ahmet, bölgede toprak analizi ve doğru fidan dikimi ile en geç üç yılda verim alınacak bahçe kurulumları talebi olduğunu söyleyerek bölgede alternatif tarım şansının artık oluştuğunu söyledi. Şirket olarak her zaman bölgedeki üreticilerin yanında olacaklarını söyleyen Ahmet, klasik üretim modellerinden uzaklaşarak modern tarım ve hedef pazarlara uygun kiraz üretimi yapmanın öneminin altını çizdi.


Haberler


Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Özgür Ferhat’tan 1 Mayıs kutlaması

İTB Gençlik Buluşmaları’ndan ‘Memleketimi Tanıyorum’ projesi

Gümülcine Eski Başkonsolosu Şükrü Tufan hayatını kaybetti

Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret