Anasayfa

24-08-2017
Eğitim Bakanı Gavroglu’na tehdit!...
Eğitim, Araştırma ve Din İşleri Bakanı Kostas Gavroglu’na ırkçı ve tehditkar ifadeler içeren bir e-posta gönderildiği bildirildi.
24 Ağustos 2017 Perşembe

Yunanistan devlet haber ajansı ANA-MPA’nın haberinde, Gavroglu’nun, kendisine gönderilen isimsiz bir e-posta ile "okullarda sabah duası ve milli marş törenlerinin kaldırılması halinde fiziksel saldırıya uğramakla" tehdit edildiği belirtildi.

Tehdit mesajının ardından emniyetin alarma geçtiği kaydedilen haberde, Bakana yönelik olağanüstü koruma önlemleri alındığı aktarıldı.
Basındaki bazı haberlerde de İstanbul kökenli bir Rum olan Gavroglu’na gönderilen e-postada ırkçı hakaretler ve tehditler bulunduğu ifade edildi.

Bir süre önce, ilk ve orta dereceli okullardaki sabah duaları ve milli marş törenlerinin, okullarda farklı din ve milletlerden öğrencilerin de bulunduğu gerekçesiyle kaldırılması gündeme gelmişti.
Söz konusu değişiklik tartışmaları ülkedeki bazı aşırı sağcı grupların tepkisini çekmişti.

Haberler


Makul reddedilebilirlik: Vekil güçlerin sinsi gözdağı taktikleri

Bir gencin Real Madrid hayaline destek

İskeçe Azınlık Lisesi öğrencileri için muhteşem mezuniyet töreni

İstanbul’daki Muharrem ayı iftarına Batı Trakya’dan katılım

Hürriyet’in gündeminde Batı Trakya: ’Heybeliada’da umut, Batı Trakya’da kriz’

Yaz aylarının gelmesiyle trafik yoğunluğu arttı

ABTTF’den Çınar Camii davası kararına tepki

Dedeağaç – Midilli uçak seferleri için önemli adım

Yunanistan’da doğum oranları 2025’te geriledi

Çınar davası sanıklarından ortak açıklama

SEÇEK Derneği’nin yeni başkanı Hasan Bekirusta

Zeybek’ten Egnatia Otoyolu geçiş kartları için bakanlığa soru önergesi