Anasayfa


28-08-2017
Gökçepınar köyü’nde bir başarılı etkinlik daha
Son yıllarda yapılan etkinliklerle takdir toplayan İskeçe’nin Mustafçova Belediyesi'ne bağlı Gökçepınar köyü gençleri, bu etkinliklerin bir yenisine daha imza attı.
28 Ağustos 2017 Pazartesi



Türkiye’de İlahiyat Fakültesi öğrenimlerine devam eden Büşra Belço, Arziye Caμbaz, Emine Bozoğlu, Songül Rongo ve İpek Sarı’nın yönetiminde gerçekleşen etkinliği köy halkı ve çok sayıda misafir büyük heyecanla izledi.

İlahiler, şiirler ve Kur’an tilavetiyle başlayan etkinlik tiyatro gösterileri ile sürdü. Tiyatro gösterilerinde İslam dini açısından namazın önemi ve farklı konular işlendi. Bunların yanı sıra hac ibadeti, maket Kâbe’nin etrafında tavaf eden öğrenciler eşliğinde canlandırıldı. Etkinliğin en çok alkış toplayan gösterisi ise yine Kur’an kursu öğrencileri tarafından yapılan semazen gösterisi oldu.

Etkinliğin son bölümünde ise protokol konuşmaları yer aldı. Konuşmalarda ilk sözü alan köy imamı Erkan Azizoğlu, etkinliği herkesin gurur duyarak izlediğini belirtti. Bu tür etkinliklerin gelecek adına umut verici olduğunu söyleyen Erkan Azizoğlu Gökçepınar köyü halkını ve emeği geçen herkesi tebrik etti.

Daha sonra sözü alan İskeçe Türk Birliği Başkanı ve DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ozan Ahmetoğlu ise konuşmasına bütün köyü tebrik ederek başladı. Bizi biz yapanın değerlerimiz ve kültürümüz olduğunu, bunları da ancak kendi okullarımız olan azınlık okullarında elde edebileceğimizi söyleyen Ahmetoğlu, okullarımıza sahip çıkmanın önemini vurguladı. Ahmetoğlu, okullarımıza sahip çıkmanın meyvesinin de böyle etkinlikler olduğunu söyleyerek sözlerine son verdi.

Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza ise konuşmasında, etkinliğin “mutluluğun ötesinde bir gurur” olduğunu ifade ederek izleyicileri büyük bir alkışa davet etti. Konuşmanın devamında Cemil Kabza “Düşüncelerinize dikkat edin davranış olur, davranışlarınıza dikkat edin alışkanlık olur, alışkanlıklarınıza dikkat edin karakter olur, karakterinize dikkat edin kader olur” ifadeleriyle bu tür etkinliklerin düşünceden, yaşam tarzına ne derece etkili olduğunun önemine değindi.

İskeçe Müftüsü Ahmet Mete ise ilk olarak çok zor şartlar altında böyle bir gösterinin düzenlenmesinde emeği geçen herkesi tebrik etti. Ahmet Mete daha sonra “Az önce imamın oğlu okuyor, ben de hangi imamın oğlu diye sordum, bildiğiniz gibi bu köyde birkaç tane imam var.” diyerek tayinli müftünün görevlendirdiği kişilere göndermede bulundu. İskeçe Müftüsü Ahmet Mete son olarak “Sen 40 Yaşındasın” şiirini söylerken gözyaşlarını tutamayan Ege Karahasan’la ilgili “Bu çocuğun geleceği parlak, hayatımda dinlediğim en iyi iki şiirden biriydi” ifadelerini kullandı.

Son olarak Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolusu Ali Rıza Akıncı ise yaptığı konuşmada Gökçepınar köyünün Balkan kolunda her zaman çok önemli bir merkez olduğunun altını çizdi. Ali Rıza Akıncı konuşmasını “bu etkinlikten sonra umutlu olmak için gerçekten çok fazla sebebimiz var” ifadeleri ile noktaladı.

Haberler


Yunanistan’da halkın yüzde 51’i demokrasi açığından şikayetçi

Gümülcine eski adalet sarayının restorasyonu için umut ışığı

Atatürk’ü Anma ve Barış Koşusu törenle başladı

Burhan Baran İnhanlı Belediyesindeki çiftçilerin sorunlarını meclise taşıdı

BTTDD eski genel başkanı Necmettin Hüseyin dünya evine girdi

Son ankette YDP birinci, SİRİZA ikinci, kararsızlar yüzde 18

Kirazlı yolunda bakım çalışmaları devam ediyor

Avrupa’da doğurganlık krizi

Motosiklet kazasında 90 yaşındaki vatandaş hayatını kaybetti

Miçotakis: ‘Ankara’da Müslüman azınlık dahil temel politikalarımızı tekrarladık’

‘Frontex’in gözü önünde geri itildiler’

Atina’da ‘Nekbe’nin 76. yılı dolayısıyla yürüyüş düzenlendi