Anasayfa


06-09-2017
7. GAT Gençlik Festivali gerçekleşti
Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) çatısı altında faaliyet gösteren Genç Akademisyenler Topluluğu (GAT) 5 Eylül Salı günü 7. GAT Gençlik Festivali’ni düzenledi.
6 Eylül 2017 Çarşamba



Gümülcine Şehir Meydanı’nda gerçekleşen etkinlik, 28 Ağustos Pazartesi günü düzenlenecekti. Ancak festivalde sahne alacak olan Türkiyeli sanatçı Derya Uluğ’un yaşadığı vize sorunu nedeniyle bir hafta sonraya ertelenen Genç Akademisyenler Topluluğu 7. Gençlik Festivali, 5 Eylül Salı günü Gümülcine Şehir Meydanı’nda yapıldı.

Hava yağmurlu olması nedeniyle üç saat gecikmeli başlayan etkinliğe gençler yoğun ilgi gösterdi.

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) çatısı altında faaliyet gösteren Genç Akademisyenler Topluluğu (GAT) geleneksel gençlik festivali BTAYTD Başkanı Ercan Ahmet’in yaptığı açılış konuşmasıyla başladı.

Ercan Ahmet yaptığı konuşmada, “Yağmurlu bir geceye rağmen hep beraber havanın açılacağını umut ettik ve bu konser gerçekleşecek diye inandık. Bu umutlarımızda bizleri yalnız bırakmadığınız için herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Ahmet konuşmasının devamında geçen hafta konserin gerçekleşmeme sebebinin Türkiye’den katılacak olan sanatçının yaşadığı vize sorunu olduğunu belirterek tüm katılımcılardan bu olaydan dolayı özür diledi.

Ercan Ahmet’in konuşmasından sonra sahneye çıkan yerel sanatçılar Ayşe Doğancalı, Gönen Molla ve Emin Ateş’ten oluşan grup birbirinden güzel şarkılar söyleyerek katılımcılardan yoğun alkış aldı.

Daha sonra Türkiyeli sanatçı Derya Uluğ sahaneye çıktı. Sahnede yaklaşık bir saat kalan Uluğ, söylediği hareketli şarkılarla Batı Trakyalı hayranlarını doyasıya eğlendirdi.

Programın son bölümünde ise Turquaz Müzik Grubu ve Aysun Hüseyin katılımcılara konser verdi. 7. G.A.T Gençlik Festivali gece saatlerde sona erdi.

Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler