Anasayfa


12-09-2017
Levendis’ten skandal açıklama:“Müslümanların partisi yüzde 5 olsaydı, barajı da yüzde 5 yapardık”
Merkez Birliği Partisi Başkanı Vasilis Levendis, Müslüman partisinin meclise girmesine izin vermelerinin mümkün olmadığını söyledi.
12 Eylül 2017 Salı

Selanik Fuarı’nda yaptığı konuşmada seçim sistemi ve yüzde 3’lük barajla ilgili bir soruyu yanıtlayan Merkez Birliği Partisi Levendis’in “Eğer Müslüman partisinin (DEB Partisi’ni kastederek) oyu yüzde 5 olsaydı, barajı yüzde 5 yapardık” ifadeleri dikkat çekti.

Merkez Birliği Partisi Başkanı Vasilis Leventis, 11 Eylül Pazartesi günü Uluslararası Selanik Ticaret Fuarı’nda basın toplantısı düzenledi. Bir gazetecinin seçim sistemiyle ilgili sorusunu yanıtlayan Levendis, Müslüman partisinin meclise girmesinin çok olumsuz bir olay olacağını ifade etti. “Müslümanlar 1,8 ila 2,2 oy gücüne sahip” diye konuşan Levendis, “Müslümanların partisi yüzde 5 olsaydı, barajı yüzde 5 yapardık” dedi.

“MECLİSTE ‘YAŞASIN ERDOĞAN’ DİYEN MÜSLÜMANLAR İSTEYEN VARSA SORUMLULUĞU ÜSTLENSİN”

Başbakan Aleksis Çipras’ın seçim barajını yüzde 2’ye düşürme niyetinde olduğunu, bu konuda Başbakana ısrar ettiğini ve barajın yüzde 3’te kalmasını istediğini de kaydetti.

Basın toplantısında bir gazetecinin seçim sistemiyle ilgili olarak “Seçimlerde nispi temsil sistemi uygulaması ile ilgili olarak az önce "Nispi temsil sistemi dışındaki herşey sahtekarlıktır" dediniz. Ancak hükümetin ve sizin oylarınızla kabul edilen seçim sistemi %3'lük antidemokratik barajı içeriyor. Bu nispi temsil sistemi değil. Siz bir sahtekarlığı mı oyladınız?!” şeklindeki sorusunu yanıtlayan Merkez Birliği Partisi Başkanı Vasilis Levendis, skandal niteliğinde ifadeler kullandı. Müslümanların partisinin (DEB Partisi’ni kastederek) parlamentoya girmesinin çok olumsuz bir olay olacağını iddia eden Levendis, “Müslüman partisini yüzde 5 olsaydı biz de barajı yüzde 5’e çıkartırdık. Ülkeninn çıkarı herşeyden önce gelir.” dedi.

“KONU YÜZDE 3 BARAJ KONUSU DEĞİL, MÜSLÜMAN PARTİSİ KONUSU”

Levendis’in seçim sistemi ve nispi sistemle ilgili soruya verdiği cevap şöyle: “Çirpas barajı %2 yapmaya hazırdı. %3'te kalmasında ben ısrarcı oldum. Çünkü bu Müslümanlarla ilgili bir konu. Müslümanlar %1,8 ila %2,2 civarında oy gücüne sahip. Müslüman partisinin meclise girmesine müsaade edemezdik. Şimdi evet SİRİZA ve diğer partiler Müslüman aday alıyorlar ancak bağımsız bir Müslüman partisinin meclise girmesi çok olumsuz olacaktı. Bunu anlayın, mesele %3 meselesi değil. Eğer Müslüman oyları %5 olsaydı barajı %5 yapardık bunu açıkça söyleyelim. Ülkenin çıkarı herşeyden önce gelir. İsterse başkaları bu sorumluluğu alsın ve mecliste ‘Yaşasın Erdoğan’ diyen Müslümanlar olsun. Konu ciddi bir konu. Ben de %3'ü istemiyorum. Ben bu baraj yüzünden 40 yıl boyunca meclise giremedim. Bunun kalkmasını isteyecek ilk kişi ben olurdum ama Müslümanların meclise gireceğini görünce, benden ne yapmamı bekliyorsunuz?”

Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup