Anasayfa


13-06-2015
Kurayla kayıt dönemi geri mi dönüyor?
Batı Trakya’daki iki azınlık ortaokuluna öğrenci kayıtları için yıllar sonra yeniden kura yönteminin uygulanacağı iddia ediliyor.
13 Haziran 2015 Cumartesi

Öğrenci velilerinden edinilen bilgiye göre; eğitim yetkilileri, Gümülcine Celal Bayar Azınlık Ortaokulu ile İskeçe Azınlık Ortaokulu’na kayıt yaptıran öğrenci sayısının belli bir rakamın üzerine çıkması halinde, öğrencilerin okula kurayla alınacağını bildirdi. İki azınlık ortaokuluna konuyla ilgili olarak herhangi resmi bir yazının ise gönderilmediği dile getirildi.

İki azınlık ortaokuluna kurayla öğrenci alınacağı haberleri, azınlık kamuoyunda büyük tedirginlik ve tepki yarattı. Gazetemizle irtibata geçen çok sayıda öğrenci velisi, böyle bir olasılık karşısında tepkisini dile getirdi.

İskeçe ve Gümülcine’deki azınlık ortaokul ve lisesine kurayla öğrenci alınması halinde, 1990’larda yaşanan ve Batı Trakya Türk azınlığının büyük tepki gösterdiği “Kurayla öğrenci kaydı” uygulamasına geri dönülmüş olacak.

Haber kesinlik kazanmamış olmasına rağmen azınlık içinde ve özellikle de öğrenci velileri ve eğitim camiasında endişe ve tepkiyle karşılandı. Azınlık kamuoyu konuyla ilgili gelişmeleri merakla bekliyor.

Bu arada ilk kayıt gününde İskeçe ve Gümülcine'deki azınlık ortaokullarında ilginin oldukça yüksek olduğu ve kayıt yaptıran öğrenci sayısının yüksek olduğu öğrenildi.

Haberler


‘Yunanistan’daki Pontus iddiaları asılsızdır’

Süper Lig’de PAOK şampiyon oldu

İran Cumhurbaşkanı ile Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Selanik’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulunda öğrenci şenliği

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu