Anasayfa

20-09-2017
Adalet Bakanı yasa değişikliği teklifini geri çekti!
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin derneklerle ilgili dava kararlarının Yunan mahkemeleri tarafından uygulanmasına imkan tanıyan yasa değişikliği teklifi meclisten geri çekildi.
20 Eylül 2017 Çarşamba

Adalet Bakanı Stavros Kontonis, basında "İskeçe Türk Birliği'ni resmileştirecek yasa" olarak anılan ve İskeçe Türk Birliği başta olmak üzere Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde haklı bulunan azınlık dernekleriyle ilgili kararların Yunanistan mahkemeleri tarafından uygulanmasını öngören düzenlemeyle ilgili yasa değişikliği teklifini geri çekti.

Basında çıkan haberlere göre; hükümet ortağı ANEL Partisi'nin öneriye destek vermeyeceğini açıklaması, yasa değişikliğiyle ilgili olarak partilerin olumsuz tutumu ve kamuoyunda oluşan baskı ortamı Adalet Bakanı'nın yasa değişikliğini geri çekmesine neden oldu.

Bu arada, Yeni Demokrasi Partisi ile Demokratik İttifak'ın da bundan sonra hükümetin küçük ortağının desteklemeyeceği yasa tasarılarına destek vermeyeceklerini açıkladıkları ifade edildi.

Bakan Kontonis konuyla ilgili açıklamasında, yasa değişikliği tasarısını geri çektiğini, konunun partilerle görüşülmesinden ve hayata geçirilmek istenen düzenlemeyle neyin amaçlandığı anlatıldıktan sonra önümüzdeki günlerde yeniden meclise getirileceğini söyledi.

Haberler


Özgür Ferhat, Rodop’a ayrılan AB fonlarının açıklanmasını istedi

Kostidis: ’İstanbul Rumları olarak son on yılların en iyi dönemini yaşıyoruz’

Yerapetritis: ’Komşularla iyi ilişkiler korunmalı’

Egemen Bağış: “Birlikteyken, ayrı olduğumuzdan çok daha güçlüyüz”

OPEKA’dan dağlık ve dezavantajlı bölgelerde yaşayan ailelere gelir desteği

Selanik Fuarı öncesi hareketlilik; kentte protesto hazırlığı

Yunanistan’da halkın yüzde 61’i yargının bağımsız olmadığı görüşünde

AİHM,den Yunanistan’a cezaevi mahkumiyeti

Karaferye’de Osmanlı eseri Orta Camii ve Çifte Hamam restore edildi

İskeçe’de yangın paniği

Şap hastalığıyla mücadelede operasyonel yönetim Savunma Bakanlığına devredildi

Batı Nil virüsü vakaları 290’a yükseldi