Anasayfa


21-09-2017
“Yunan Parlamentosu bizi yine yanıltmadı ve sınıfta kaldı”
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına Yunan mahkemelerinin adapte olmasına yönelik yasal düzenlemenin, hükümetin küçük ortağı Bağımsız Yunanlılar Partisi ve muhalefet partilerinin itirazları üzerine meclisten geri çekilmesine Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nden tepki geldi. Türkiye’de yaşayan Batı Trakya Türkleri’nin çatı kuruluşu olan İstanbul merkezli derneğin açıklamasından, “Her zaman demokrasinin beşiği olduğunu iddia eden ve bununla övünen Yunan Parlamentosu bizi yine yanıltmadı ve sınıfta kaldı.” denildi.
21 Eylül 2017 Perşembe

Adalet Bakanı tarafından yapılan açıklama ile geri çekilen kanun teklifi sonrası yaşananlar hakkında Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Av. Necmettin Hüseyin yazılı bir basın açıklaması yaparak, “Demokrasinin beşiği olduğunu iddia eden Yunanistan Parlamentosu’ndaki tartışmalar ve sonrasında yaşananlar bizim için sürpriz olmamış ve bizleri şaşırtmamıştır.” dedi.

Açıklamada, “Yüksek Yunan Yargısının ‘Batı Trakya’da Türk yoktur bu sebeple de bu kurumların tabelalarında Türk kelimesinin bulunmasına gerek yoktur’ şeklinde aldığı karar 29 Ocak olaylarına sebebiyet vermiş, bunun sonucunda da yürütülen hukuk mücadelesi ile 2007 yılında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi İskeçe Türk Birliği’nin tabelasındaki ‘TÜRK’ kelimesinin hukuka aykırı şekilde kaldırıldığı için de Yunan devletini mahkum etmiştir.” ifadeleri yer aldı.
Necmettin Hüseyin’in açıklaması şöyle devam etti: “Yaklaşık 10 yıl sonra Yunan Parlamentosu’na uyum yasaları çerçevesinde getirilen kanun teklifinin ırkçı Altın Şafak ile bu güne kadar da her daim tekrarladığımız gibi SİRİZA’nın Batı Trakya Türk toplumunu teslim ettiği koalisyonun küçük ortağı faşist ANEL Partisi milletvekillerinin itirazları sonucu geri çekilmesi de bizi yanıltmamıştır.

Maalesef demokrasiden dem vuran, insan hakları havarisi kesilen bir milletin tarihine kara leke olarak geçen ve geçmişte İskeçe Türk Birliği kriterleri olarak anılan bu kara tablo gündem yaratmaya devam ediyor. Bu ırkçı ve faşist temsilcilerine, ilk başta Yunan halkının kendisinin tepki vermesi gerektiğini beklediğimizi beyan ederiz.

Ayrıca Yunan Parlamentosu temsilcilerinin de bu baskıya boyun eğmeyerek Batı Trakya Türk toplumunun Lozan Antlaşması ve karşılıklı ikili antlaşma ile protokollerle doğan ve bugüne kadar gasp edilen kazanımlarının, tekrar iadesine kadar gidebilecek adımların atılmasına vesile olacak bu kanun teklifinin, 10 gün sonra gerçekleştirilecek görüşmelerdeki oturumda kabul etmelerini beklediğimizi beyan ederiz.”

Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler