Anasayfa

21-09-2017
Altın madeni işçileri hükümeti protesto etti
Kanada merkezli bir altın madeni şirketinin hükümetle yaşadığı anlaşmazlık sonucu faaliyetlerini durduracağını açıklaması işçilerin tepkisine neden oldu.
21 Eylül 2017 Perşembe

Kanada merkezli Eldorado Gold maden şirketi için çalışan işçiler, hükümetle çıkan anlaşmazlık sonucu şirketin faaliyetlerini durdurma kararı almasının ardından Atina’da eylem yaptı.

Selanik yakınlarındaki Halkidiki bölgesinde bir altın madeninde çalışan yüzlerce maden işçisi, sabah erken saatlerde Enerji ve Çevre Bakanlığı önünde toplanarak, Mesogion Bulvarı’nı trafiğe kapattı.

İşçilerden bir heyetin Enerji ve Çevre Bakanlığı Genel Sekreteri Mihalis Verroiopoulos ile görüşmesinin ardından göstericiler, Başbakanlık Binası’na ve Meclis’e yürüdü.

Ayrıca, iki günlük grev kararı da alan madenciler, "Madenlere evet, işsizliğe hayır" yazılı pankartlar taşıyarak hükümete, işletme için gerekli izinleri verme çağrısında bulundu.

Yunanistan’daki en önemli yabancı yatırımlardan biri olan Eldorado Gold, hükümetin gerekli izinleri uzun süredir çıkarmadığı gerekçesiyle 22 Eylül’den itibaren ülkedeki faaliyetlerini durdurma kararı almıştı.

Hükümet ise işlemlerin doğayı koruma endişeleri gözetilerek ve Avrupa Birliği normlarına uyumlu şekilde yürütüldüğüne işaret ederek, sorunu tahkime taşıyacaklarını duyurmuştu.

Haberler


Alkol ve sigara satışında dijital yaş doğrulama sistemi

Midilli’de şap alarmı: Hayvancılık ürünlerine kapsamlı yasaklar getirildi

Atina’da emekliler zam talebiyle sokağa çıktı

Rodop ilinde tarımın geleceği Gümülcine’deki kongrede tartışılacak

Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti İskandinav pazarına açılıyor

ABTTF’den 21 Mart mesajı: “Irkçılık ve ayrımcılık devam ediyor”

Gümülcine’de “Müzik Birleştirir” konseri

Büyükelçi Çağatay Erciyes’ten Batı Trakya’ya bayram ziyareti

Başkonsoloslukta bayram coşkusu

Plastik kapaklar umuda dönüşüyor

Batı Trakya Türk heyeti, Viyana’daki AGİT toplantısına katıldı

Pire Türk Şehitliği’nde 18 Mart anma töreni