Anasayfa

25-09-2017
Euro Grubu Başkanı Atina'da
Euro Grubu Başkanı ve Hollanda Maliye Bakanı Dijsselbloem Atina'da.
25 Eylül 2017 Pazartesi



Euro Grubu Başkanı ve Hollanda Maliye Bakanı Dijsselbloem Atina'da Başbakan Aleksis Çipras ile görüştü. Daha sonra Maliye Bakanı Efklidis Çakalotos ile bir araya gelen Dijsselbloem, görüşmenin ardından basına açıklamalarda bulundu.

Euro Grubu Başkanı ve Hollanda Maliye Bakanı Jeroen Dijsselbloem, Almanya’daki genel seçim sonuçlarının, Euro Grubu’nda Yunanistan’ın borç yükünün hafifletilmesine yönelik aldıkları kararları etkilemeyeceğini tahmin ettiğini belirterek, "Tek bir ülke Euro Grubu’nda alınan kararları değiştirmez." dedi.
Dijsselbloem, Atina ziyareti kapsamında mevkidaşı Efklidis Çakalotos ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından iki bakan, ortak basın toplantısı düzenledi.
Yunanistan ve Yunan halkının mali kriz boyunca zorlu bir yoldan geçtiğini ifade eden Jeroen Dijsselbloem, "Ancak şu an bulunduğumuz noktada, Yunan ekonomisine bakış değişti. Yunan ekonomisinde güven geri geldi. Yatırımcılarla ve yetkililerle görüştüğümde bunu görüyorum." diye konuştu.
Dijsselbloem, ülkenin, kreditörleriyle kurtarma paketi programında son aşamaya geldiğini anımsatarak, son kredi dilimi için sürecin yıl sonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiğini bildirdi.
Almanya’da Pazar günü gerçekleşen seçimlerin kreditörler ve Yunanistan arasındaki müzakerelere etkisine ilişkin soru üzerine Dijsselbloem, "Tahminim, Almanya’daki seçimler, Euro Grubu’nda Yunanistan’ın borç yükünün hafifletilmesine yönelik aldığımız kararları etkilemez. Tek bir ülke Euro Grubu’nda alınan kararları değiştirmez." ifadelerini kullandı.


"KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURABİLMEK İÇİN GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALMAYI HEDEFLEDİK"
Maliye Bakanı Çakalotos, ülkenin kurtarma programından çıkarak kendi ayakları üzerinde durabilmek için gerekli önlemleri almayı hedeflediğini söyledi.
Temmuz ayında piyasalardan borçlanmak için ilk testi başarıyla atlattıklarını belirten Çakalotos, "Ağustos 2018’de kurtarma paketi programı bitene kadar birkaç kez daha piyasalardan borçlanarak denemelerde bulunacağız." dedi.
Yunanistan, temmuz ayında, 3 yıl aradan sonra 5 yıllık devlet tahvili satarak piyasalara açılmıştı.

Haberler


Tütün ve alkol satışında kimlik zorunluluğu getirildi

Sıçanlık Çayı’na sel geçidi yapılıyor

Atina yakınlarında yangın: Bazı yerleşim bölgeleri tahliye edildi

Şehit diplomat Ömer Haluk Sipahioğlu Atina’da anıldı

Halkidiki’deki orman yangınıyla ilgili bir kişi gözaltında

Mucize Tiyatrosu Kayseri’de ayakta alkışlandı

Kavurucu sıcaklar geliyor!

“AB Adalet Puan Tablosuna göre Yunanistan yargı süresinin uzunluğunda son sırada!”

Liverpool’un yıldız futbolcusu Diogo Jota trafik kazasında hayatını kaybetti

Özgür Ferhat, Dijital Müşteri Kayıt Zorunluluğunu meclis gündemine taşıdı

Gümülcine ve İskeçe Müftülerinden Leman dergisine tepki

Girit Adası’ndaki yangın yerleşim yerine sıçradı