Anasayfa


28-09-2017
Buca’da Balkan rüzgarı esti...
Buca Belediyesi’nin bu yıl 6’ncısını düzenlediği Uluslararası Balkan Festivali 22 - 23 Eylül tarihleri arasında Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmir Şübesi’nin de katılımı ile Şirinyer Pazaryeri’nde gerçekleştirildi.
28 Eylül 2017 Perşembe



Buca Belediyesi 6. Uluslararası Balkan Festivali, Forbes Madenci Heykeli’nden Şirinyer Pazaryeri’ne uzanan kortej yürüyüşü ile başladı. Korteji oluşturan yüzlerce İzmirli, Roman Bandosu eşliğinde danslar ederek festival alanına yürüdü.

Festivalin açılış gününde düzenlenen ve Balkan kültüründen örneklerin sergilendiği stantlar ile örf ve adetlerin anlatıldığı halk dansları gösterileri ziyaretçileri büyüledi. Ayrıca Festivalin açılış gününün yıldızları Balkan müziğinin sevilen isimleri Yasemin Göksu ve Suzan Kardeş oldu. Suzan Kardeş, sesi, şarkıları ve muhteşem sahne performansı ile Buca’da unutulmaz bir Balkan rüzgarı estirdi.

Şirinyer Pazaryeri’nde düzenlenen festivalin açılış törenine; Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Rasim Demiri, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina,Türkiye Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak, Ankara Kosova Büyükelçiliği Baş Katibi Melhin Mahmudi, Kosova Meclis Başkan Vekili Müferra Şinik, Sırbistan Sancak Bölgesi Milletvekili Dr. Muammer Baçevaç, İzmir Baro Başkanı Batı Trakyalı Aydın Özcan, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmir Şube Başkanı Mümin Durmuş ve yönetim kurulu üyeleri ile İzmir'de faaliyet gösteren çeşitli Balkan dernekleri başkan ve yöneticileri katıldı.

Haberler


1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Özgür Ferhat’tan 1 Mayıs kutlaması

İTB Gençlik Buluşmaları’ndan ‘Memleketimi Tanıyorum’ projesi

Gümülcine Eski Başkonsolosu Şükrü Tufan hayatını kaybetti

Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu