Anasayfa


28-09-2017
Musaköy’de okul zili hala çalmadı!...
Üç yıl aradan sonra yeninden açılacağı açıklanan Meriç iline bağlı Musaköy’deki azınlık ilkokulu öğrencilerin zilin çalmasını bekliyor.
28 Eylül 2017 Perşembe

Daha önce öğrenci azlığı nedeniyle kapatılan ancak bu yıl öğrenci sayısı artan ve bu nedenle yeniden açılacağı açıklanan Musaköy’de hasret devam ediyor. Yeni eğitim yılının başlamasının üzerinden 20 gün geçmesine rağmen okul hala açılmadı. Musaköy’deki 13 öğrenci ile veliler ilk zilin çalmasını merakla bekliyor. Yeni eğitim yılının start aldığı 11 Eylül Pazartesi gününden bu yana neredeyse hergün okula gelen öğrencilerin, bir süre okulda bekledikten sonra evlerine döndüğü belirtildi.

Konuyla ilgili olarak GÜNDEM’e konuşan öğrenci velileri, üç yıldır verdikleri mücadelenin başarıyla sonuçlanmasını istediklerini belirterek, “Şu anda 13 çocuğumuz var. Okulumuzun bir an önce açılmasını ve zil sesinin tekrar duyulmasını bekliyoruz. Köylü bu konuda çok kararlı. Musaköy okulunun yeniden açılacağı söylendiğinde köyümüzde çifte bayram yaşanmıştı. Fakat ne yazık ki hala okul açılmadı. Biz hergün gibi müfettişliği arıyoruz. Milletvekillerimiz arıyoruz. Konuşuyoruz. Kararın resmi gazetede yayınlanmasının beklendiği söylendi bize. Çocuklarımız artık kendi köylerinin okulunu istiyor. Heyecanla okulun açılmasını ve derslerin başlamasını bekliyoruz. Artık istiyoruz ki; Musaköy okulunun zili çalsın ve dersler başlasın.”

Haberler


1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Özgür Ferhat’tan 1 Mayıs kutlaması

İTB Gençlik Buluşmaları’ndan ‘Memleketimi Tanıyorum’ projesi

Gümülcine Eski Başkonsolosu Şükrü Tufan hayatını kaybetti

Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu