Anasayfa

29-09-2017
Yunanistan’dan Lavrion kampını kapatma hamlesi
Göç Politikaları Bakanlığı, terör örgütü PKK yandaşlarının da barındığı belirtilen kampın kapatılabileceğini açıkladı.
29 Eylül 2017 Cuma

Hükümet, başkent Atina yakınlarındaki Lavrion Göçmen Kampı’nın, kampta kalanların kurallara uymadığı gerekçesiyle kapatılabileceğini bildirdi.

Göç Politikaları Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, açık kalması için kampta kalanların Yunan kanunlarına ve Avrupa Birliği (AB) müktesebatına uyum sağlaması gerektiği belirtildi.

Açıklamada, kampın temsilcileriyle bakanlık yetkililerinin üç kez bir araya geldiklerine dikkat çekilerek, "Temsilciler, kampa giriş-çıkışların devlet denetimi altında ve polis kontrolünde olması gerektiği yönünde bilgilendirildi. Ancak temsilciler bu kurallara uymayı reddetti." ifadeleri kullanıldı.

Bakanlık kurallara uyulmaması nedeniyle Lavrion’un bundan böyle göçmen kampı olarak kabul edilmeyeceğini bildirdi.

"Bakanlığın Lavrion Göçmen Kampı’nı, AB fonlarıyla finanse edilen ve Yunan devleti tarafından işletilen daimi konaklama tesislerine dahil etmesi mümkün değildir." ifadesine yer verilen açıklamada ayrıca sığınmacıların daha önce başka kamplara veya tahsis edilen dairelere geçme imkanları konusunda bilgilendirildiği, gönüllülük esasıyla bir kısmının tahliye edildiği vurgulandı.

Atina’nın güneydoğusundaki küçük liman kenti Lavrion’da PKK, PYD ve MLKP flamaları ile Abdullah Öcalan posterlerinin asılı olduğu, Yunan Kızılhaçı tarafından desteklenen göçmen kampında Yunanistan’a sığınan bazı terör örgüt yandaşlarının yıllardır barındığı ifade ediliyor.

Kampa giriş ve çıkışların denetiminin Yunan polisinin değil kamp komitesinin kontrolünde olduğu belirtiliyor.

Haberler


DEB Partisi’nden Pavlos Fissas için Türkçe ve Yunanca anma video mesajı

İsrail ile askeri işbirliğine destek verenlerin oranı yüzde 51

YDP ilk sırada, ELAS ikinci, kararsızların oranı yüzde 18

KKE, İsrail ile ‘Aşil Kalkanı’ anlaşmasının iptalini istedi

Mazonakis’in ölümü sonrası sağlık merkezlerine yapay zekâ denetimi

Fener’de yeni ticari alanlar belirleniyor

Margarita Papandreu 103 yaşında hayatını kaybetti

Türk turistlerin Yunan adalarına ilgisi artıyor

Yapay zekâyla yakınlarının sesini kopyalayıp dolandırdılar

Kış öncesi ısınma yakıtına hükümetten müdahale

İskeçe Müftülüğünde din görevlileriyle istişare toplantısı

Avramopulos’un dokunulmazlığı kaldırıldı