Anasayfa


04-10-2017
Önder Mümin meclis toplantısını terk etti
Doğu Makedonya – Trakya bağımsız eyalet meclis üyesi Av. Önder Mümin, Eyalet Başkanı Metios’un cevaplaması için sunduğu dört sorunun eyalet meclis toplantısı gündemine alınmaması üzerine, 2 Ekim Pazartesi günkü eyalet meclis toplantısını tert etti.
4 Ekim 2017 Çarşamba

Önder Mümin yaptığı basın açıklamasında, “Eyalet meclis başkanlığına yatırdığım çok önemli dört soru önergesi 2 Ekim Pazartesi günü toplanan eyalet meclis gündemine, haksız, kanunsuz, eyalet meclisi iç tüzüğünün 16 maddesinin 1. ve 2. fıkralarına aykırı olarak, eyalet meclis başkanı tarafından alınmamıştır.
Bu doğrultuda Narlıköy Kuruçay köprüsü ile ilgili olan bölgemizi yakından ilgilendiren soru önergesi görüşülmemiş olup, Metios tüm soru önergelerime cevap vermekten kaçınmıştır. Aksine Altın Şafak tarafından desteklenen listenin yatırdığı Kavala'da konaklayan mültecilerin konaklaması ve uzaklaştırılması ile ilgili soru önergesi meclis gündemine alınmış olup, konu olarak görüşülmüştür. Bu tavır ve davranışın takdirini azınlık insanımıza bırakıyor, bu bağlamda 2 Ekim Pazartesi günü yapılan eyalet meclis toplantısını terk ettiğimi kamuoyuna saygıyla bildiriyorum.” ifadelerini kullandı.

Bağımsız eyalet meclis üyesi Önder Mümin, Rodop ili ve Doğu Makedonya Trakya eyaletini yakından ilgilendiren dört konu hakkında Eyalet Başkanı’na yönelik soru önergelerini 19 Eylül Salı günü eyalet meclis başkanlığına sunmuştu.


Haberler


ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi’nin bina sorununun çözümü için başbakana bektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor