Anasayfa

04-10-2017
Önder Mümin meclis toplantısını terk etti
Doğu Makedonya - Trakya bağımsız eyalet meclis üyesi Av. Önder Mümin, Eyalet Başkanı Metios'un cevaplaması için sunduğu dört sorunun eyalet meclis toplantısı gündemine alınmaması üzerine, 2 Ekim Pazartesi günkü eyalet meclis toplantısını tert etti.
4 Ekim 2017 Çarşamba

Önder Mümin yaptığı basın açıklamasında, "Eyalet meclis başkanlığına yatırdığım çok önemli dört soru önergesi 2 Ekim Pazartesi günü toplanan eyalet meclis gündemine, haksız, kanunsuz, eyalet meclisi iç tüzüğünün 16 maddesinin 1. ve 2. fıkralarına aykırı olarak, eyalet meclis başkanı tarafından alınmamıştır.
Bu doğrultuda Narlıköy Kuruçay köprüsü ile ilgili olan bölgemizi yakından ilgilendiren soru önergesi görüşülmemiş olup, Metios tüm soru önergelerime cevap vermekten kaçınmıştır. Aksine Altın Şafak tarafından desteklenen listenin yatırdığı Kavala’da konaklayan mültecilerin konaklaması ve uzaklaştırılması ile ilgili soru önergesi meclis gündemine alınmış olup, konu olarak görüşülmüştür. Bu tavır ve davranışın takdirini azınlık insanımıza bırakıyor, bu bağlamda 2 Ekim Pazartesi günü yapılan eyalet meclis toplantısını terk ettiğimi kamuoyuna saygıyla bildiriyorum." ifadelerini kullandı.

Bağımsız eyalet meclis üyesi Önder Mümin, Rodop ili ve Doğu Makedonya Trakya eyaletini yakından ilgilendiren dört konu hakkında Eyalet Başkanı'na yönelik soru önergelerini 19 Eylül Salı günü eyalet meclis başkanlığına sunmuştu.


Haberler


Salamina’da yangın faciası

Egnatia Otoyolu’nda yaz yoğunluğu: Yassıköy gişelerinde uzun kuyruklar

Batı Trakyalı soydaşlar Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri’ne katıldı

Celile Şerif son yolculuğuna uğurlandı  

Celile Şerif son yolculuğuna uğurlanıyor

Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’in eşi Celile Şerif hayatını kaybetti

Halkidiki’deki yangında alarm büyüyor: Evlerde hasar, deniz yoluyla tahliye

Halkidiki’de büyük yangın: 112’den tahliye uyarısı

Burak Adil doktora unvanını aldı

Batı Nil virüsünde bir haftada 45 yeni vaka: Toplam sayı 110’a çıktı

Özgür Ferhat’tan hayvan hastalıklarından etkilenen yetiştiricilere ek destek talebi

Selanik’te 6 yangınla suçlanan şüpheli kamerada