Anasayfa


04-10-2017
Adı ilk kez duyulan örgüt İTB yöneticilerini hedef gösterdi
Adı ilk kez duyulan bir örgüt, İskeçe Türk Birliği (İTB) yöneticilerini açıkça hedef gösterdi.
4 Ekim 2017 Çarşamba

Kendilerine “Yüksek Düzeyli Devriye Grubu” adını veren grup, 2 Ekim Salı günü internet ortamında yayımladığı açıklamayla, İTB yöneticilerini isim ve fotoğraflarını da vererek hedef gösterdi.

Bazı internet siteleri ve facebookta yayımlanan açıklamayı, daha önce adı duyulmayan “Yüksek Düzeyli Devriye Grubu” imzalıyor. Sözkonusu açıklamaya, İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu, yönetim ve denetim kurulu üyeleri ile son kongredeki Divan Başkanı Rasim Hint’in yer aldığı bir fotoğraf eşlik ediyor.

Adı geçen örgüt, daha önce DEB Partisi genel merkezinden Dr. Sadık Ahmet’in kaza yaptığı aracı çalan ve İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’nin yardımcısı Hüseyin Cihan’ın kaçırılması olayını üstlenen “Trakya’nın Bekçileri” örgütüne çağrıda bulunuyor. Açıklamada; “Trakya’nın Bekçileri” örgütünden harekete geçmesi ve fotoğrafıyla isimleri açıklanan İTB yöneticilerinin “hedef gösterilmesi” isteniyor.

Yazılı açıklamada, İTB’nin tanınması halinde bölgede sorunların yaşanacağı, Yunanistan’ın “milli politikası”nda büyük eksiklikler olduğu öne sürülüyor. Ayrıca, İTB’yi ilgilendiren yasadan sonra Trakya bölgesinde birçok azınlık derneğinin ismini değiştirmek ve “Türk” ibaresini eklemek amacıyla hazır beklediği iddiası ortaya atılıyor.

“Yüksek Düzeyli Devriye Grubu” olarak imzalanan açıklamada; “Trakya’nın Bekçileri” örgütüne seslenilerek, 2015 yılında DEB Partisi genel merkezinden Dr. Sadık Ahmet’in aracının alınmasında ve İskeçe Müftüsü Mete’nin yardımcısı Hüseyin Cihan’ın kaçırılma olayınından sonra milletvekili Hüseyin Zeybek’in polis müdürünü arayarak olayın aydınlatılmasını istediği hatırlatılıyor ve bu süreçlerde “Trakya’nın Bekçileri”ne yardımcı olunduğu ve bundan sonra da yardımcı olmaya hazır oldukları belirtiliyor.

Açıklamada; “Aşağıdaki beyefendilere gerektiği takdirde mesaj vermek için hazır olun” ifadesi kullanılarak, İTB yönetim ve denetim kurulu üyelerinin ve İTB’nin son kongresinde divan başkanlığı yapan Rasim Hint’in isimleri sıralanıyor. Ayrıca İTB yöneticilerinin haricinde Mustafa Çolak ismi de yer alıyor. Kendilerine “Yüksek Düzeyli Devriye Grubu” adını veren grubun açıklamasında, İTB kongresinde divan üyeleri ile yönetim ve denetim kuruluna seçilenlerin kongre sonrasında çektirdiği fotoğraf da yer alıyor. “Trakya’nın Bekçileri” tarafından DEB Partisi’nden Dr. Sadık Ahmet’in aracının çalınmasından sonra çekilen fotoğrafa da ayrıca yer veriliyor.

Öte yandan Helsinki İnsan Hakları İzleme Komitesi Yunanistan Temsilcisi Panayotis Dimitras, sosyal medya aracılığıyla yaptığı paylaşımda olayla ilgili olarak suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.


Haberler


ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi’nin bina sorununun çözümü için başbakana bektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor