Anasayfa


05-10-2017
Batı Trakyalılara Bursa’dan birlik mesajı
Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi'ni ziyaret etti.
5 Ekim 2017 Perşembe



Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi'ni ziyaret etti.

Şube Başkanı Eminlatif, ''Değerli büyüğümüz bu ziyaretleri ile bizleri onurlandırdı. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Her konuda yanlarında olduğumuzu bir kez daha kendisine ifade etmek istiyorum. Türkiye'de Batı Trakya Türkleri’nin sorunları büyük ölçüde çözüm buldu. Artık bizler de Genel Merkezimizin öncülüğünde Batı Trakya'ya odaklanmak istiyoruz. Birlik ve beraberlik içinde sesimizi daha gür çıkarmalıyız'' dedi.

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı Müftü İbrahim Şerif de, BTTDD Bursa Şubesi'nin önemine ve gücüne işaret ederek, bu çatı altında olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Şerif, Yunanistan'da Batı Trakya Türk azınlığına haklarının hala verilmediğini ifade ederek, bu konuda mücadelelerini sürdürdüklerini anlattı. Ağır ekonomik krizin de etkisiyle Yunanistan'da artık siyaset konuşulmadığının, 'A' veya 'B' partisinin gelmesiyle bir şeylerin değişeceğine inananların sayısının çok azaldığının altını çizen Şerif, bu noktada Türk azınlığın temsilcilerinin birlik ve beraberlik içinde hareket etmesinin çok önemli olduğunu vurguladı. Şerif, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu'nda alınan kararların güçlü bir şekilde hayata geçirilmesinin önemine işaret etti.

Gece geç saatlere kadar süren buluşmada İbrahim Şerif, BTTDD Bursa Şubesi yöneticilerine Batı Trakya'da son dönemde yaşanan gelişmeler ve önümüzdeki sürece yönelik çalışmalarla ilgili detaylı bilgi verdi.

Haberler


Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi’nin bina sorununun çözümü için başbakana bektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı