Anasayfa


05-10-2017
İsmail Kılıçarslan: “15 Temmuz’da yaşananlar unutulamaz”
Batı Trakya İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHLİMDER) tarafından 4 Ekim Çarşamba günü “İslâm Medeniyeti Ne Değildir?” konulu bir konferans düzenlendi.
5 Ekim 2017 Perşembe



BİHLİMDER Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Türkiye’den şair, senaryo yazarı, tv. program sunucusu ve köşe yazarı İsmail Kılıçarslan katıldı.

Etkinlik BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin Ahmet’in yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Emin Ahmet yaptığı konuşmada konferansa katılan soydaşlara ve konuşmacı İsmail Kılıçarslan’a ve kendisine eşlik eden arkadaşlarına teşekkür etti. Başkan, konferansın faydalı geçmesini temenni etti.

Daha sonra Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu adına katılan Muavin Konsolos Osman Şahin, BİHLİMDER’in bu tür etkinliklerine alıştıklarını bundan mutluluk duyduklarını dile getirdi. Yazar İsmail Kılıçarslan’ın yazılarını heyecanla okuduğunu ifade eden Şahin, bu yıl Hac’a gittiğini, orada Müslümanların Türkiye hakkında yeterli bilgi sahibi olmadığını belirtti ve Türkiye hakkında yazılan güzel yazıların medya aracılığıyla yeterli seviyede uluslararası kamuoyu nezdinde yayınlanmadığını kaydeden Osman Şahin, bu durumun artık değişmesi gerektiğinin altını çizdi. Şahin katılımcılara Başkonsolos Ali Rıza Akıncı’nın selam ve saygılarını iletti.

Yapılan selamalama konuşmalarından sonra konferansa konuşmacı olarak Türkiye’den katılan İsmail Kılıçarslan, önce 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye’de yaşanan darbe girişiminde şehit düşen Batı Trakyalı Mustafa Cambaz’ın ailesini ziyaret etti.

15 TEMMUZ ŞEHİDİ MUSTAFA CAMBAZ’IN AİLESİNE ZİYARET
Konferansa geciktirdiklerinden dolayı katılımcılardan özür dileyen Kılıçarslan, geçikmenin, yıllardır Yeni Şafak gazetesinde birlikte çalıştıkları, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminde demokrasi, vatan, bayrak uğruna şehid düşen Batı Trakyalı Mustafa Cambaz’ın ailesini ziyaret ettiklerinden dolayı kaynaklandığını belirttir. Kılıçarslan, Cambaz ailesine gerçekleştirdikleri duygu ve anlam yüklü ziyaretten duyduğu memnuniyeti kendisini dinlemeye gelen Batı Trakyalı soydaşlarıyla paylaştı.

“GÖRDÜĞÜM MANZARALARI HAYATIM BOYUNCA UNUTAMAYACAĞIM”
İsmail Kılıçarslan, konuşmasına 15 Temmuz gecesinde yaşananlarlarla başladı. O gece kendisinin ve arkadaşlarının neler yaşadıklarını katılımcılara aktardı. Gördüğü bazı manzaraları hayatı boyunca unutamayacağını belirten Kılıçarslan, “Köprüde bulunduğumuz sırada üzerine asker kıyafeti giymiş kişiler tarafından halka ateş edilmeye başlandı. O sırada bir teyze Kur’an-ı Kerim’den Yasin suresini okuyarak ve olan bitene hiç aldırış etmeden ateş edenlerin üzerine yürüyor. ‘Bir şey olmaz Kur’an-ı Kerim okuyorum’ diyen o teyze açısında ölmek yada ölmemek arasında bir ayırım yapmıyor ve onun için bu hiç bir şey ifade etmiyor. Kendisine yanında evladın var ve bize ateş ediyorlar dediğimde bana, ‘Memleketi için ve vatanı için ölümü göze alamayacaksa buna niye evlat diyeyim ki’ şeklinde o müthiş cevabı almıştım.”
Yaşanan o geceyi anlatmanın çok zor olduğunu ifade eden Kılıçarslan, daha sonra park halinde olan arabasının yanına gittiğinde, arabasının tanklar tarafından hurdaya çevrildiğini ve kendisinin ne kadar talihsiz olduğunu o gece şehadet şerbeti içemediğini ve onun yerine ise arabasının hasar gördüğünü dile getirdi.

“ALLAH HEVESLERİNİ KURSAKLARINDA BIRAKTI”
15 Temmuz gecesinde Türkiye’nin önünün durdurulmak istendiğini söyleyen Kılıçarslan, “Bir umudu doğum esnasında öldürmeye çalışıyorlardı. Bunun temel hedefi dar kapsamlı bir darbe yaparak Recep Tayyip Erdoğan’ı öldürmek. Daha sonra iç savaş çıkarmayı sağlamak. Ama Allah heveslerini kursaklarında bıraktı. Recep Tayyip Erdoğan’ın yaşayacak günü varmış. Olağanüstü bir kader cilvesiyle hayatta kaldı. Türk halkı tam da kendisinden beklendiği gibi sokağa çıkmaktan geri durmadı ve böylelikle o işgal planını ortadan kaldırmayı başardı” diye konuştu.
İsmail Kılıçarslan, “15 Temmuz; 1071’den bu yana bir kader çizgisi olarak ümmetin övünmüşlüğünü üstlenen ve Türklerin bir kez daha emperyalistler tarafından durdurulmasıdır. 15 Temmuz canını Allah’a satmak, tankın egzozuna atlet tıkamaktır. 15 Temmuz bir emperyalist girişimidir ve Türk milleti bunu hala gâvura kılıç çekme refleksi ile durdurmuştur” dedi.
Konferansta İsmail Kılıçarslan’ın dışında kendise eşlik eden, gazeteci, köşe yazarları Yusuf Genç ve Yavuz Yaman da söz alarak, 15 Temmuz gecesi yaşana darbe girişimiyle ilgili düşüncelerini Batı Trakyalı kardeşleriyle paylaştılar.
İsmail Kılıçarslan, konferansın son bölümünde İslâm medeniyeti konusuna da değindi. Konferansın sonun Türkiye’den gelen misafirler katılımcılarla çay içtiler ve kendilerine yöneltilen soruları yanıtladılar.



Haberler


Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret