Anasayfa

09-10-2017
"Deniz turizminin gelişmesi Yunanistan ve Türkiye’nin ortak çıkarına"
Denizcilik Bakanı Kurumplis: "İki ülke ekonomisini ve halklar arasındaki iletişimi güçlendiren Türkiye ve Yunanistan arasındaki deniz turizmi ve gemiciliğin kalkınması iki ülkenin ortak çıkarınadır."
9 Ekim 2017 Pazartesi

Denizcilik Bakanı Panayiotis Kurumplis, "İki ülke ekonomisini ve halklar arasındaki iletişimi güçlendiren Türkiye ve Yunanistan arasındaki deniz turizmi ve gemiciliğin kalkınması iki ülkenin ortak çıkarınadır." dedi.

Kouroumplis, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 Ekim Perşembe günü Türkiye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Atina’da bir araya geleceklerini bildirdi.

Görüşmede iki ülke arasında yaşanan tekne ve yatlara ilişkin sorunun da ele alınacağını belirten Kurumplis, "Sahillerde denizciliğin güvenliği ve çalışma koşullarını kapsayan, uluslararası ve ulusal hukuk çerçevesinde karşılıklı yarar sağlayan iş birliğinin daha da geliştirilmesini ele alacağız." dedi.

Kurumplis, son dönemde ortaya çıkan meselelerin iki ülke arasındaki diyalog çerçevesinde incelendiğine işaret ederek, "İki ülkenin de ekonomisini ve halklar arasındaki iletişimi güçlendiren Türkiye ve Yunanistan arasındaki deniz turizmi ve gemiciliğin kalkınması iki ülkenin ortak çıkarınadır." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, 24 metrenin altındaki ticari teknelerin Yunan adalarına çıkışını 25 Eylül itibarıyla yasaklamıştı. Yunan adalarına düzenli sefer yapan yolcu gemilerinin çıkışları da 12 Ekim’den itibaren yasaklanacak.

Bakan Ahmet Arslan konuya ilişkin, "Yunanistan kuralları ihlal ederek 24 metrenin altında bu tip küçük ticari tekneleri de denetleyip kuralları tanımıyor diye tutmaya başlayınca bu Türkiye'nin beyaz bayrak ülkesi olma özelliğini riske sokar hale geldi. Bu da katlanılabilir bir durum değildir." ifadelerini kullanmıştı.

Haberler


Basırlıköy’de bir soydaş ölü bulundu

Soydaşlar Ilıca’daki Hıdırellez etkinliğinde buluştu

Yunanistan’a sığınmacılar konusunda uyarı

İnsan hakları savunucularına yönelik tehditler AGİT’te tartışıldı

Yeni Sol milletvekilleri İskeçe ve Rodop’taki işletmeler için destek istedi

Yunanistan, Arda Nehri sularının 5 yıl süreyle tarımda kullanımı için Bulgaristan ile anlaştı

Kamu kurumlarına vatandaşlardan puan

Yassıköy Belediyesi beş okulu enerji programına dahil etmek istiyor

Alıtçılar’da hatim töreni

Çocuklar arasında şiddeti önlemek için stratejik adım

Mustafa Trampa’dan Hıdırellez açıklaması

İskeçe Türk Birliği yönetiminden Başkonsolos Ünal’a nezaket ziyareti