Anasayfa

10-10-2017
Seçek Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği'nden Aşure etkinliği
Seçek Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği 7 Ekim Cumartesi günü Büyük Derbent köyünde Aşure Etkinliği düzenlendi.
10 Ekim 2017 Salı



Etkinliğe katılanlara Seçek Azınlık Eğitim Kültür Derneği Kadınlar Kolu üyeleri ve Büyük Derbent köyü hanımları tarafından hazırlanan aşure ikram edildi.

Etkinlik hava koşulları elverişsiz olmasına ragmen yoğun katılımla gerçekleşti.

Etkinliğe katılan Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosluğunu temsilen Muavin Konsolos Davut Ocak, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, Seçek Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği Sabık Başkanı Ali Pencal birer selamlama konuşma yaptılar.

Yapılan konuşmalarda birlik beraberlik mesajları verildi. Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif konuşmasında, "bugün aşure olmaya muhtacız. Bu kadar yiyeceğin bir araya geldiği yerde, tatlı bir yiyecek orataya çıkıyor" sözleri dikkat çekti.
Etkinliğe Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu temsilen Muavin Konsolos Davut Ocak, Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Batı Trakya Azınlığı Güney Meriç Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Bekir Mustafaoğlu, Şapçı Azınlık Derneği Başkanı Özgür Yusuf, Dimetoka Müslümanları Derneği Başkanı Süleyman Macır, Dedeağaç Belediyesi İslam Dinine Mensup Anadili Türkçe olan Yunanistan Vatandaşlarının Dayanışma, Spor ve Kültür Birliği Başkanı Yaşar Dağlı, Kozlukebir Belediyesi eski Belediye Başkanı İbrahim Şerif, Kozlukebir Belediyesi meclis üyelerinden Çilingir Mahalle Muhtarı Mehmet Bostancı, Mehrikoz Yerel Meclis Başkanı Ali Haseki, Gümülcine Türk Gençler Birliği Genel Sekreteri Nihat Binbaşı, ve da katılarak anlamlı etkinlikte bölgede yaşayan soydaşları yalnız bırakmadılar.




Haberler


Makul reddedilebilirlik: Vekil güçlerin sinsi gözdağı taktikleri

Bir gencin Real Madrid hayaline destek

İskeçe Azınlık Lisesi öğrencileri için muhteşem mezuniyet töreni

İstanbul’daki Muharrem ayı iftarına Batı Trakya’dan katılım

Hürriyet’in gündeminde Batı Trakya: ’Heybeliada’da umut, Batı Trakya’da kriz’

Yaz aylarının gelmesiyle trafik yoğunluğu arttı

ABTTF’den Çınar Camii davası kararına tepki

Dedeağaç – Midilli uçak seferleri için önemli adım

Yunanistan’da doğum oranları 2025’te geriledi

Çınar davası sanıklarından ortak açıklama

SEÇEK Derneği’nin yeni başkanı Hasan Bekirusta

Zeybek’ten Egnatia Otoyolu geçiş kartları için bakanlığa soru önergesi