Anasayfa


11-10-2017
İdadiye ilkokuluna ses çıkartan dinamit atıldı
Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulu’na kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından şiddetli ses çıkartan dinamit atıldı.
11 Ekim 2017 Çarşamba

Olayın, 11 Ekim Çarşamba günü öğle saatlerinde yaşandığı bildirildi. İdadiye ilkokulunun bahçesinin güney kısmında beden eğitimi dersi yapan öğrencilerin olduğu tarafa dışarıdan şiddetli ses çıkartan dinamit atıldığı kaydedildi. Bunun üzerine bazı öğrencilerin korktuğu ve sesin şiddetiyle ürken bazı çocukların ağladığı dile getirildi. Öğretmenin dış duvardan sesin geldiği yöne doğru baktığı ancak herhangi birisini göremediği ifade edildi.

İdadiye Türk Azınlık İlkokulu Encümen Heyeti Başkanı Ercan Ahmet GÜNDEM’e yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Olay öğle saatlerinde oldu. Bana telefonla haber verdiler. Hemen okula geldim. Aşırı ses çıkartan ve insanı korkutan ses bombası veya ses dinamiti diyebileceğimiz bir şey atılmış. Çocukların beden eğitimi dersi sırasında olmuş. Doğal olarak bazı çocuklar korkmuş. Derhal polis arandı. Bu olay ne yazık ki ilk değil. Geçen yıl da, ondan önceki yıl da dışarıdan okul bahçesine doğru bazen taş atıldı, bazen başka maddeler, bazen torba içinde kusmuk atıldı. O bölgeye kamera koyduktan sonra bu olaylar biraz durdu. Çocukların beden dersinde veya tenefüs sırasında yapıldığı zaman tehlike arzediyor. Bunun bir son bulması gerekiyor.”

Haberler


İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB Yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu

İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerinden resim, maket, kolaj ve origami sergisi

Ozan Ahmetoğlu, Eurovision’da azınlık gençlerinin yaşadığı olayı Deutsche Welle’ye değerlendirdi

Fatih Terim ile Panathinaikos’un yolları ayrıldı

’Romeo ve Juliet’ Atina’da perde açtı

Yunanistan’da halkın yüzde 51’i demokrasi açığından şikayetçi