Anasayfa


12-10-2017
Necmettin Hüseyin: Yunanistan parlamentosu demokrasi adına yine sınıfta kaldı
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Necmettin Hüseyin, geçtiğimiz günlerde yayınladıkları bildiri ve fotoğraflar ile İskeçe Türk Birliği Yöneticilerini hedef göstererek, daha önce rahmetli liderimiz Dr. Sadık Ahmet’in kaza yaptığı aracı DEB Partisi Genel Merkezinden çalan “Trakya’nın Bekçileri” örgütünü göreve çağıran ve adı ilk defa duyulan “Yüksek Düzeyli Devriye Grubu”nun yazılı bildirisi hakkında ve 15 gün önce Yunanistan Parlamentosuna getirilip Adalet Bakanı tarafından geri çekilen Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının uygulanması için düzenleme yapılması ile ilgili kanun teklifinin Yunan Parlamentosunda gerçekleştirilen oylama öncesi ortaya konan anti demokratik kanun teklifi ve değişiklikler hakkında yazılı bir açıklama yaptı.
12 Ekim 2017 Perşembe

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Necmettin Hüseyin tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Lozan Antlaşması ile kendisine teslim edilen Batı Trakya Türk Azınlığının, Lozan Antlaşmasının 36 – 45. Maddelerinden doğan hakları bir yana, Yunan vatandaşı olarak bile sıradan vatandaşlık ve insan haklarını dahi kullandırtmayan bir Yunan Devlet politikası ile karşı karşıyayız.

Çünkü yukarıda da değindiğim gibi kendisine teslim edilmiş bir toplumun en köklü kuruluşlarından olan İskeçe Türk Birliğinin yöneticileri aleni şekilde kamuoyu önünde teşhir edilip üstü kapalı tehdit edilirken adli ve kolluk görevlilerinin bunu görmezden gelmesi bile suça teşvik ve suçluyu görmezden gelme çabasıdır.

Bunun yanında yaklaşık 10 yıl önce Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin aldığı kararı bugüne kadar uygulamayan, şimdi de AİHM Kararlarının uygulamasının önünü açmak için kanuni düzenleme yaparken geriye çekilen, sonrasında da dün kabul edildiği şekli ile dağ fare doğurdu misali kanun teklifinin içine “milli güvenlik”, “kamu güvenliği” ve “üçüncü şahısların özgürlüğü” düzenlemelerini getirerek azınlıklar için uygulanmasının önünü kapatmak ne demokrasi, ne insan hakları, nede vicdana sığar.

Dün Yunan Parlamentosunda gerçekleştirilen oylama öncesi kapalı kapılar ardında İskeçe Türk Birliği konusunda uygulamanın önünün kapatılacağı yönünde verilen sözler karşısında tüm partilerin birleşmesi ile dikte edilmeye çalışılan kanun teklifine “HAYIR” oyu veren dört azınlık mensubu milletvekilimizi de bu dik duruşlarından dolayı Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği camiası olarak tebrik ederiz.

Yunan devlet makamlarında da dün kabul edilen kanun değişikliği ile “milli güvenlik”, “kamu güvenliği” ve “üçüncü şahısların özgürlüğü” iddiası ile toplumu Yunan Devletine tehdit vehmini içerecek şekilde uygulamaya almamalarını, İskeçe Türk Birliği kararını çekincesiz ve şartsız uygulamalarını talep ediyoruz. Bu güzide kuruluşumuzun yöneticilerini de hedef tahtası haline getiren “Yüksek Düzeyli Devriye Grubu” üyelerini ve yaklaşık 2 yıl önce merhum liderimiz Dr. Sadık Ahmet’in kaza yaptığı aracı çalan ve çeşitli vesilelerle sözde toplum bekçileri olan “Trakya’nın Bekçileri” mensuplarını da acilen deşifre ederek adalete teslim etmelerini beklediğimizi, Yunan vatandaşı Batı Trakya Türkleri Azınlık mensuplarına teh dit unsuru gibi davranışı reva gören bu uygulamayı da kınadığımızı belirtiriz” dedi.



Haberler


İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB Yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu

İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerinden resim, maket, kolaj ve origami sergisi

Ozan Ahmetoğlu, Eurovision’da azınlık gençlerinin yaşadığı olayı Deutsche Welle’ye değerlendirdi

Fatih Terim ile Panathinaikos’un yolları ayrıldı

’Romeo ve Juliet’ Atina’da perde açtı

Yunanistan’da halkın yüzde 51’i demokrasi açığından şikayetçi