Anasayfa


17-06-2015
Gümülcine’de uyuşturucu çetesi çökertildi!
Gümülcine ve kuzey Yunanistan’da etkili olan uyuşturucu çetesi çökertildi.
17 Haziran 2015 Çarşamba



Gümülcine ve kuzey Yunanistan’da etkili olan uyuşturucu çetesi çökertildi. Gümülcine Narkotik Şubesi tarafından düzenlenen operasyon sonucunda 18 kişilik uyuşturucu çetesi çökertildi.

Narkotik Şubesi’nin aylar süren araştırma ve takibi sonucunda 16’sı Yunan vatandaşı ve biri Romanya vatandaşı olmak üzere toplam 17 kişi gözaltına alındı. Operasyonla ilgili olarak 17 Haziran Çarşamba günü Gümülcine Emniyet Müdürlüğü’nde basın toplantısı düzenlendi. Gümülcine merkezli çetenin Doğu Makedonya ve Trakya bölgesi ile Selanik’te etkili olduğu ifade edildi. Gözaltına alınan kişiler hakkında soruşturma başlatıldı.

15 ve 16 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonu Gümülcine Narkotik Şubesi tarafından organize edildi ve Gümülcine’nin yanısıra, Dedeağaç, Kumçiftliği, Kavala, Drama ve Selanik emniyet müdürlüğü tarafından da desteklendi. Bu arada operasyon kapsamında çete üyesi olmayan ancak çeteden uyuşturucu satın alan veya kullanan 21 kişi daha gözaltına alındı.

Çökertilen uyuşturucu çetesinin 2012 yılından bu yana faal olduğu ve 45 yaşındaki bir Yunan vatandaşının çete lideri olduğu ifade edildi. Polis tarafından çete üyelerine ait ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda önemli miktarda hint keneviri, kokain ve farklı uyuşturucu maddenin yanısıra, 6 adet tartı, 2 av silahı, 2 adet biber spreyi, 8 bıçak, 2 adet cop, bir adet kuru sıkı tabanca, 11 otomobil, 2 adet motorsiklet, 15 adet bilgisayar ve yaklaşık 3 bin euro paraya el kondu.

Çete üyeleri arasında Gümülcineli bir eczacı, bir benzin istasyonu sahibi, bir kafeterya sahibi ve bir otomobil acentesi sahibinin de bulunduğu kaydedildi.

Haberler


Süper Lig’de PAOK şampiyon oldu

İran Cumhurbaşkanı ile Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Selanik’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulunda öğrenci şenliği

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu

İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak